Výluka vlakov pri Púchove sa predlžuje

Výluku vlakov na železničnej trati pri Púchove predĺžia, pri modernizácii trate objavili totiž archeologické nálezy.

20.10.2014 17:35
debata

Obmedzenia na trati od Trenčína cez Púchov do Žiliny, ktoré mali platiť do 25. októbra tak ešte pokračujú a opatrenia v osobnej doprave platia až do 13. decembra 2014. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

Počas rekonštrukčných prác na trati medzi Novým Mestom nad Váhom a Púchovom robotníci odkryli viaceré archeologické artefakty. Podľa trenčianskych pamiatkarov v železničnej stanici Púchov objavili sídlisko z obdobia neskorej doby bronzovej a lokalitu je ešte potrebné plošne preskúmať. Kamennú architektúru zase objavili v Beluši-Hloži, aj tu je potrebný ďalší prieskum.

Až po preskúmaní sa potom rozhodne o ďalšom postupe, priblížila Pavlíková. Preto zatiaľ pokračuje výluka vlakov na tejto trati. V úseku Ladce – Beluša – Púchov sa termín ukončenia posúva na 7. novembra a v úseku ŽST Púchov – Považská Bystrica, ŽST Púchov – nepárna skupina koľají sa výluka predlžuje do 14. novembra 2014. „Zhotoviteľ garantuje ukončenie predmetných výluk v nových termínoch,“ uviedla Pavlíková.

ŽSR sa po dohode so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) rozhodli ponechať v platnosti opatrenia v osobnej doprave, ktoré mali pôvodne platiť do 25. októbra 2014 a po novom budú v platnosti až do 13. decembra 2014, teda do konca platnosti grafikonu vlakovej dopravy 2013/2014. ŽSR vydajú mimoriadnu zmenu k cestovnému poriadku a pomôcky grafikonu vlakovej dopravy s platnosťou od 26. októbra 2014 do 13. decembra 2014.

ŽSR upozorňujú, že z časových dôvodov nie je možné vydať mimoriadne zmeny do cestovného poriadku v tlačenej podobe, vydaná preto bude len mimoriadna zmena v elektronickej podobe a zmena bude tiež zverejnená na výveskách v príslušných železničných staniciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #Púchov