Pred košickým apartmánom Pavla Pašku ľudia kládli sviečky

Pred apartmánovým domom v košickom Mestskom parku, kde býva Pavol Paška, sa poobede zišlo asi tristo ľudí, ktorí žiadali odstúpenie predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku v súvislosti s udalosťami okolo predraženého CT.

11.11.2014 15:57 , aktualizované: 17:31
Košice, Paška, protest Foto: ,
Pred košickým apartmánovým domom, kde býva Pavol Paška, sa zišlo približne tristo ľudí.
debata (99)

Pred davom rečnili organizátori protestu na čele s poslancom Národnej rady Alojzom Hlinom (nezaradený), ktorý ohlásil aj ďalšiu podobnú akciu v piatok v Bratislave. O šafárení s peniazmi v zdravotníctve hovoril poslanec OĽaNO Ján Mičovský a nakoniec rečnil aj Daniel Lipšic (Nova).

Hlina prítomných informoval o dianí v parlamente a o tom, ako funguje korupcia na Slovensku. Dav potom začal skandovať Dosť bolo Pašku. Hlina zdôraznil, že toto si ľudia určite nepredstavovali v novembri '89, keď štrngali na námestiach kľúčmi. Uviedol, že už dosť bolo arogancie moci. Paška si nevraživosť obyvateľov vykoledoval sám. A ľudia skandovali – odstúpiť, odstúpiť.

„Odstúpením Pašku sa začnú diať zmeny k lepšiemu v slovenskej politike, lebo mocní uvidia, že ľudia sú nespokojní. Politici nemôžu na ľuďoch orať donekonečna. Chceme ľudí presvedčiť, že sú aj dobrí politici,“ vyhlásil Hlina.

„Ak neodstúpi, v protestoch budeme pokračovať. Nastal čas, že nám ľudia musia pomôcť. Musí odstúpiť človek, ktorý predstavuje to, čo sme neurobili dobre pred 25 rokmi v novembri. Máme jedinú požiadavku – Pavol Paška musí odstúpiť z funkcie. Oni žijú v akýchsi sklenených vežiach a nevedia, čo sa deje dole medzi ľuďmi. V Smere už by mali začať analyzovať, ako dokáže žiť Smer s tým, ak Paška nebude predsedom parlamentu,“ povedal.

Protest sa konal v pokojnom duchu, na jeho záver ľudia začali klásť pred dom zapálené sviečky.

99 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Paška #ČT #Medical Group SK