V Bratislave sa rozsvietením stromčeka začali Vianočné trhy

Rozsvietením vianočného stromčeka sa na Hlavnom námestí v Bratislave začali tradičné Vianočné trhy. Oficiálne ich podvečer otvoril končiaci primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, ktorý verí, že tradícia podujatia Vianoc v meste pretrvá aj naďalej.

21.11.2014 19:05
Bratislava, Vianočné trhy Foto: ,
V Bratislave sa rozsvietením stromčeka otvorili tradičné Vianočné trhy.
debata (5)

„Stretli sme sa tu, aby sme privítali a otvorili vianočné trhy, zapálili vianočný stromček a dali tak najavo, že sa blíži čas, ktorý má v sebe krásne čaro toho, že sa snažíme robiť radosť svojim blízkym,“ povedal Ftáčnik. Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí potrvajú do 23. decembra.

Občerstvenie či darčeky tento rok ponúka na Hlavnom a Františkánskom námestí 69 stánkov. Návštevníci si tu môžu pochutnať na cigánskej, sladkých i slaných lokšiach či na chlebe s masťou a cibuľou. V ponuke je aj medovina, varené víno, vianočný punč či rôzne cukrovinky. Darčeky môžu návštevníci trhov nakúpiť v 50 stánkoch, nájdu v nich napríklad ľudovo-umelecké výrobky, sviečky, mydlá či výrobky z kovu, textilu, skla i keramiky. Svoje miesto majú na Vianočných trhoch aj charitatívne a neziskové organizácie.

Na ľudí čaká aj hudobný program či klzisko

Okrem jedla či darčekov je počas Vianočných trhov pripravený aj hudobný program, pripravené sú koncerty i vystúpenia ľudových súborov. V predvianočnom čase sa na Hlavnom námestí vystrieda 50 súborov a 1 400 účinkujúcich. Vianočné trhy tento rok zdobí vyše 13-metrový smrek obyčajný, ktorý hlavnému mestu venovala rodina z mestskej časti Rusovce.

Spolu s Vianočnými trhmi, ktoré organizuje hlavné mesto, v piatok odštartovali aj Staromestské vianočné trhy. Ich otvorenie je naplánované na 18:00 a odštartovať ich plánujú pokusom o nový prskavkový rekord. Spolu s otvorením vianočných trhov začalo fungovať aj verejné klzisko na Hviezdoslavovom námestí, ktoré by malo ostať otvorené až do februára.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vianočné trhy