Košický župan zrušil súťaž na kúpu auta za vyše 106-tisíc eur

Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa zrušil súťaž na nákup osobného automobilu, ktorá bola zverejnená vo Vestníku verejného obstarávania 27. novembra tohto roku.

28.11.2014 18:19 , aktualizované: 20:32
Zdenko Trebuľa Foto: ,
Zdenko Trebuľa.
debata (103)

„V súťaži malo byť obstarávané vozidlo s porovnateľnými parametrami, ako má to súčasné. Keďže kritériá sa v skutočnosti nezhodujú, predseda kraja rozhodol, že súťaž zruší,“ informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková.

Košický samosprávny kraj vo vestníku zverejnil podmienky verejnej súťaže, pričom jednou nich bola obstarávacia cena. Predpokladaná cena auta bola 106 425,82 eura. Informáciu priniesol portál aktuality.sk a nákup auta pre predsedu KSK v piatok v médiách kritizoval aj poslanec Miroslav Beblavý (Sieť). Plánovaný predražený nákup podľa neho poukazuje aj na zlyhanie ministra financií Petra Kažimíra (Smer).

Bobríková uviedla, že nové vozidlo by malo nahradiť súčasné služobné auto, ktoré využíval predovšetkým predseda KSK. Automobil Audi A6 kúpili v roku 2006. Dôvodom výmeny je zlý technický stav a vysoký počet najazdených kilometrov (k októbru 2014 to bolo 492 905 km). Ako dodala Bobríková, pri neustále sa zvyšujúcich výdavkoch na servis a údržbu je ďalšia prevádzka tohto vozidla nerentabilná.

Auto podľa nej „slúži na prepravu funkcionárov, v určitých prípadoch aj ďalších zamestnancov Úradu KSK pri plnení služobných povinností v rámci celej SR a v odôvodnených prípadoch pri zahraničných pracovných cestách“.

103 debata chyba
Viac na túto tému: #Košický samosprávny kraj #Zdenko Trebuľa