Bitkári z trolejbusu mali problémy aj v škole

Trojicu mladíkov z prešovského trolejbusu, v ktorom napadli a zbili bezbranného cestujúceho, ešte len čaká súd. Dvaja z nich sú vo vyšetrovacej väzbe, jeden bude súdený na slobode. O sťažnosti voči väzbe bude rozhodovať prešovský krajský súd. Informoval o tom hovorca súdu Michal Drimák.

25.01.2015 17:09
trolejbus, bitka, Prešov Foto:
Cestujúci upozornil vulgárnych mladíkov, aby sa správali slušne. Trojica sa do neho surovo pustila a kopala ho, aj keď už ležal na zemi. Muž skončil so zraneniami v nemocnici.
debata (16)

Jeden z bitkárov, ktorý je teraz vo väzbe, tento týždeň predčasne odišiel zo školy. Pôvodne študoval na strojníckej priemyslovke, neskôr prestúpil na Strednú odbornú školu dopravnú na Konštantínovej ulici v Prešove. Bol v maturitnom ročníku, pripravoval sa pre odbor komerčný pracovník v doprave. Riaditeľ školy Jozef Labanc uviedol, že tento týždeň sa stretol s jeho matkou a tá ho informovala, že syn sa rozhodol zanechať školu. Riaditeľ konštatoval, že chlapec je vo vyšetrovacej väzbe a nemôže chodiť na vyučovanie. Ak by ho súd uznal vinným, tak či tak by ho vylúčili zo školy.

Druhý z výtržníkov, ktorý je za mrežami, prešiel tiež niekoľko škôl. Naposledy chodil na Strednú odbornú školu technickú na Volgogradskej ulici v Prešove, odkiaľ ho vyhodili. Zástupca riaditeľa Milan Laca uviedol, že na ich škole bol iba krátko, pre absencie ho už dávnejšie vylúčili zo štúdia. Či potom niekde nastúpil do školy, nevedel povedať.

Problémy má aj mladík, ktorého pustili z väzby

Jediný z mladíkov, ktorý sa dostal z vyšetrovacej väzby na slobodu, opäť zasadol do školských lavíc. Učí sa za kuchára na Strednej odbornej škole obchodu a služieb na Sídlisku duklianskych hrdinov v Prešove. Riaditeľ školy Peter Kakaščík povedal, že na polročnom vysvedčení mu hrozí trojka zo správania. Pedagogická rada ešte rozhodne, či dostane trojku s podmienkou alebo bez nej. Podmienka platí do konca školského roka. Ak by v tom čase urobil vážnejší priestupok, neminie ho vylúčenie zo školy. Klasifikačná porada bude 28. januára.

Vylúčenie zo školy ho čaká aj v prípade, že bude právoplatne odsúdený pre trestný čin. Škola tak bude postupovať, aj keď ho riaditeľ hodnotí ako nenápadného žiaka, ktorý doteraz nemal žiadny incident a nemá ani zlé známky. „Zatiaľ mu znížime známku zo správania. Neviem, čo by sa s ním stalo, keby sme ho vylúčili. Nikto ho už nezoberie do školy a bude robiť len horšie a horšie veci,” povedal riaditeľ školy.

Muž len upozornil mladíkov, aby sa správali slušne

Agresívny skutok sa stal 12. januára v trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove. Cestujúci muž upozornil počas jazdy mladíkov, aby sa správali slušne, za čo ho trojica výtržníkov fyzicky napadla. Krátko na to ich zadržala polícia. K skutku sa priznali. Video z činu nahral jeden z pasažierov v MHD.

Traja mladíci sú obvinení z trestného činu výtržníctva, u jedného z nich je obvinenie aj pre trestný čin nebezpečného vyhrážania. Mládenci, ktorí sú vo vyšetrovacej väzbe, boli už v minulosti viackrát riešení za protispoločenské konanie. Všetci traja majú čistý register.

Napadnutý muž bol ošetrený ambulantne a podľa prvotných informácií jeho liečba mala trvať do siedmich dní.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #bitka #Prešov