Voliči z Dolného Dubového si budú vyberať starostu

Z piatich kandidátov na starostu si budú v sobotu 7. marca vyberať vo voľbách obyvatelia Dolného Dubového v okrese Trnava. V novembrových komunálnych voľbách na najvyšší post v obci prekvapujúco nekandidoval nikto. Nové komunálne voľby vyhlásil predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini v 29 obciach.

27.02.2015 10:45
debata

O post starostu Dolného Dubového sa uchádzajú štyria nezávislí kandidáti a jeden kandidát strany Právo a spravodlivosť. Jediná žena na kandidačnej listine Darina Bugriová bola v novembrových komunálnych voľbách predsedníčkou miestnej volebnej komisie.

Starosta Dolného Dubového Marek Hrčka sa vlani po dvoch úspešných volebných obdobiach rozhodol nekandidovať, čím poriadne zaskočil dedinčanov. Obec je podľa neho v dobrej finančnej kondícii, nie je zaťažená žiadnymi dlhmi. Minimálny plat starostu je v nej stanovený na 1 360 eur.

V Trnavskom kraji si budú starostu voliť aj v Hubiciach v okrese Dunajská Streda, kde kandidačné listiny odovzdali štyria kandidáti. V novembrových komunálnych voľbách získali Mária Horváthová aj Jozef Hanic rovnaký počet hlasov, preto sa voľby opakujú. Obaja sa o starostovské kreslo budú uchádzať aj v nových voľbách starostu v sobotu 7. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #starosta #kandidát #komunálne voľby