Bratislavský hrad dostane nové značenie pre návštevníkov

Bratislavský hrad dostane nové značenie pre lepšiu orientáciu návštevníkov. Kancelária Národnej rady SR plánuje v blízkej budúcnosti vyhlásiť verejné obstarávanie nadlimitnej zákazky na Informačný systém pre Národnú kultúrnu pamiatku Bratislavský hrad.

01.03.2015 15:54
Bratislavský hrad Foto:
Bratislavský hrad.
debata (1)

Víťaz súťaže vyrobí, dodá a namontuje prvky informačného systému pre interiér a exteriér Hradu.

„Primárnym účelom informačného systému je označenie jednotlivých objektov a vstupov do areálu Národnej kultúrnej pamiatky Bratislavský hrad a taktiež označenie jednotlivých miestností, objektov, prvkov a priestorov interiéru Paláca Bratislavského hradu. Tieto označenia budú slúžiť pre orientáciu návštevníkov a budú poskytovať informácie o jeho histórií, archeologických nálezoch, historických relikviách a zaujímavostiach,“ uvádza odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Informačný systém podľa projektovej dokumentácie tvoria informačné interiérové prvky: informačné tabule-stojany, informačné tabule montované na stene, piktogramy, tabuľky pre označenie miestností, informačné tabuľky do výťahových kabín a informačné exteriérové prvky: exteriérové tabuľky z oceľového plechu, bilbordy, popisné tabule, informačné a prenosné tabule.

Cena dodania zákazky bude výsledkom elektronickej súťaže. Zákazka je súčasťou dostavby a rekonštrukcie Bratislavského hradu, ktorú schválila vláda v roku 2008.

Kancelária NR SR informáciu zverejnila v záujme korektného informovania verejnosti a v súlade s verejným prísľubom predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho o transparentnom procese verejného obstarávania.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bratislavský hrad