Vláda plánuje pre Trenčiansky kraj uvoľniť 2,2 milióna eur

Vláda plánuje na výjazdovom rokovaní v Trenčíne uvoľniť 2,2 milióna eur na projekty, ktoré majú zlepšiť sociálno-ekonomické podmienky v Trenčianskom samosprávnom kraji.

24.03.2015 11:13
debata

Až 550-tisíc eur z tejto čiastky má ísť na rekonštrukciu Orlovského mosta cez Váh v Považskej Bystrici. Orlovský most je dlho zaradených do kategórie mostov s veľmi zlým technickým stavom.

Ďalšie peniaze má vláda poskytnúť na vysporiadanie pozemkov Vážskej cyklotrasy, na doplnenie vybavenia nemocníc, na rekonštrukciu vybraných stredných škôl a ujde sa aj približne polstovke miest a obcí v kraji na ich projekty.

Predpokladané náklady na úplnú rekonštrukciu Orlovského mosta sú podľa Jany Paulínyovej z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja vyčíslené na tri milióny eur.

"Finančné prostriedky na opravu mostov, ktoré sú vo veľmi zlom technickom stave, nie je možné zabezpečiť len z vlastných zdrojov. Trenčiansky samosprávny kraj preto hľadá možnosti, ako nájsť mimorozpočtové zdroje,“ povedala Paulínyová.

Rekonštrukcia mosta sa podľa nej môže začať až po tom, keď bude k dispozícii celá potrebná čiastka.

Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja sa stará o 629 mostov, 165 z nich je na cestách II. triedy a 464 na cestách III. triedy. Do kategórie bezchybných je zaradených 33 mostov, 62 je vo veľmi dobrom stave, 275 v dobrom stave, 189 v uspokojivom, 41 v zlom a 29 mostov je vo veľmi zlom stave. V havarijnom stave nie je momentálne ani jeden most v Trenčianskom kra­ji.

Vláda SR bude v stredu historicky po prvýkrát rokovať na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #rekonštrukcia mosta #Trenčiansky kraj