Primátor Brezna bude mať najnižší možný plat

Primátor Brezna Tomáš Abel (nezávislý) bude mať s účinnosťou od začiatku tohto roka plat 2 480 eur, čo je najnižší možný plat, aký podľa zákona môže mať. Rozhodli o tom na stredajšom zasadnutí breznianski mestskí poslanci, keď bez rozpravy schválili návrh, ktorý vypracoval útvar primátora na mestskom úrade a predložil prednosta.

25.03.2015 16:27
debata (3)

Ako po predložení návrhu uviedol Abel, navýšenie platu nepožaduje a ani nechce. „Ak na to bude priestor, tak po nejakých rozhodnutiach a výsledkoch neskôr,“ dodal primátor Abel, ktorý je v tejto funkcii prvé volebné obdobie. Za návrh hlasovali všetci 20 prítomní poslanci.

Podľa zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest patrí primátorom miest s 20– až 50-tisíc obyvateľmi, medzi ktoré patrí aj Brezno, plat vo výške minimálne 2,89-násobku priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve za predchádzajúci rok, teda aktuálne 2 480 eur. Mestské zastupiteľstvo má podľa toho istého zákona právo zvýšiť tento plat maximálne o 70 percent.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #plat #primátor #Brezno