Zo žilinskej nemocnice ukradli vyzbierané peniaze z Dňa narcisov

Neznámi páchatelia ukradli v noci z piatka na sobotu z Fakultnej nemocnice v Žiline približne 9 500 eur z finančnej zbierky Deň narcisov. Ako informovala PR manažérka Ligy proti rakovine Miroslava Džupinová, prípad vyšetruje polícia.

30.03.2015 15:33
deň narcisov, Liga proti rakovine Foto: ,
Vyše 9-tisíc eur ukradol neznámy páchateľ zo žilinskej nemocnice. Peniaze pochádzali zo zbierky z Dňa narcisov.
debata (27)

„Celoslovenská verejno-prospešná zbierka na programy určené pre pacientov s onkologickými ochoreniami dostala po jej skončení v Žiline nečakaný úder. Z uzamknutých priestorov fakultnej nemocnice v noci ukradli 10 vedier s mincami, ktoré boli pripravené na sobotný ranný prevoz do banky,“ vysvetlila.

Ako uviedla výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová, v piatok prosili ľudí na Slovensku o finančnú i morálnu podporu a sú vďační, že sa jej ušlo v hojnej miere. „Verím, že ľudia nám pomôžu aj pri odhaľovaní páchateľov tohto hanebného činu, ktorý zneistil naše presvedčenie, že na Slovensku sme solidárni, chceme a vieme pomáhať,“ uviedla. Krádež podľa jej slov hrubým spôsobom poškodila niekoľkomesačnú prípravu na zbierku a prácu dobrovoľníkov žilinskej pobočky.

Deň narcisov je zbierka s najdlhšou tradíciou na Slovensku na projekty určené predovšetkým pre onkologických pacientov, ale tiež na preventívne programy či na podporu výskumu, hospicov a zdravotníckych zariadení. Odmenou darcom je žltý kvet narcisu, ktorý pochádza z chránenej dielne KRUH, čím zbierka dostáva širší význam i zmysel, pretože dáva prácu i ľuďom s onkologickou diagnózou. „Liga proti rakovine vynaloží všetko úsilie, aby stratou uvedenej sumy neutrpeli práve ľudia, na pomoc ktorým boli prostriedky určené,“ informovala Džupinová a s tým, že liga bude vďačná za akékoľvek informácie, ktoré budú viesť k identifikácii páchateľa.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #žilinská nemocnica #onkológia #Deň narcisov