Vo viacerých okresoch Slovenska hrozí silný vietor

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na utorok výstrahy pred vetrom pre viaceré okresy Slovenska. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Poprad, Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo.

21.04.2015 10:11 , aktualizované: 11:26
debata

Rýchlosť vetra tam v nárazoch môže dosiahnuť 25 až 35 metrov za sekundu. Tento stav má platiť približne do 19:00. Výstraha prvého stupňa platí do 19:00 pre celé východné Slovensko a tiež pre viaceré okresy na severozápade krajiny. Rýchlosť vetra tam v nárazoch môže dosiahnuť 17 až 25 metrov za sekundu.

Meteorológovia upozorňujú na silný vietor aj v Tatrách

Vo Vysokých Tatrách fúka naďalej silný vietor, upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Výstrahu 2. stupňa vydal pre oblasť hrebeňov hôr nad pásmom lesa, platí do 19:00.

Vietor by mal podľa informácií uvedených na stránke ústavu dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 m/s. Podľa meteorológov je takáto rýchlosť v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť škôd je vysoká.

Silný vietor v pondelok vyvracal stromy. Ako informoval Operačný odbor Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Prešove, pre padnutý strom bola v podvečer neprejazdná cesta v úseku Podbanské – Štrbské Pleso. Vodiči sa museli tomuto úseku vyhýbať. „Prekážka bola odstránená, je to už v poriadku,“ uviedol dnes v ranných hodinách pracovník Operačného odboru KR PZ Prešov. Návštevníci Tatier i domáci by si však mali dávať pozor, pre silný vietor podľa KR PZ hrozí aj spadnutie ďalších stromov.

debata chyba
Viac na túto tému: #vietor #Vysoké Tatry