Mikuš podpísal predaj nemocníc v Dunajskej Strede a Galante

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš podpísal zmluvu o predaji akcií nemocníc v Dunajskej Strede a Galante spoločnosti Svet zdravia finančnej skupiny Penta.

22.04.2015 16:00
Tibor Mikuš Foto:
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš.
debata (9)

Podmienkou nadobudnutia jej účinnosti je rozhodnutie Protimonopolného úradu SR o koncentrácii, ako to vyžaduje zákon o ochrane hospodárskej súťaže. Predaj oboch nemocníc odsúhlasili krajskí poslanci koncom marca.

Spoločnosť Svet zdravia ponúkla za akcie oboch nemocníc 2,1 milióna eur. Konečná cena bude korigovaná o hospodársky výsledok, ktorý nemocnice dosiahli od 30. júna minulého roka a prípadné rozdiely, ktoré budú výsledkom inventarizácie. Keďže nemocnice sú stratové, konečná cena za akcie bude nižšia. Straty sú podľa Mikuša výsledkom zvýšených mzdových a odvodových povinností, ktoré vyplynuli zo schválených zákonov.

Generálny riaditeľ siete regionálnych nemocníc Svet zdravia Ľuboš Lopatka už po odsúhlasení predaja krajským parlamentom povedal, že spoločnosť je pripravená okamžite po prevzatí nemocníc riešiť ich problémy so zadlženosťou a z toho vyplývajúceho zlého technického stavu medicínskej techniky a budov. Okrem zaplatenia ceny za akcie nemocníc sa Svet zdravia zaviazal počas najbližších piatich rokov investovať do Galanty a Dunajskej Stredy 20,4 milióna eur.

O nemocnice v Dunajskej Strede a Galante sa uchádzala aj spoločnosť Agel, jej cenová ponuka za akcie bola podstatne nižšia.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #nemocnice #galanta #Tibor Mikuš