V Bratislave úradoval falošný revízor. DPB vyzýva na opatrnosť

Pracovníci prepravnej kontroly prichytili v spoji MHD osobu, ktorá sa vydávala za revízora. Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) preto vyzýva cestujúcu verejnosť, aby bola obozretná.

15.05.2015 11:00
debata (1)

Revízori vykonávali vo štvrtok 14. mája kontrolu v jednom z autobusov v poobedňajších hodinách, pričom zaregistrovali muža, ktorý kontroloval nemecky hovoriaceho cestujúceho a taktiež rozhorčenú cestujúcu. Tá mala výhrady voči jeho spôsobu vykonávania kontroly.

Revízor Dopravného podniku na konfliktnú situáciu zareagoval a požiadal muža o preukázanie oprávnenie na kontrolu. Ten mu predložil kartu súkromnej spoločnosti a tvrdil, že je revízor.

SBS služba sprevádzajúca revízorov falošného revízora následne zadržala až do príchodu polície, ktorá ho predviedla na výsluch.

DPB preto vyzýva všetkých cestujúcich, aby sa nedali oklamať takýmito osobami. Všetci revízori Dopravného podniku Bratislava sú riadne označení odznakmi na viditeľnom mieste.

Zároveň každý revízor má preukaz na výkon kontroly cestovných lístkov, ktorým je povinný preukázať sa na požiadanie cestujúceho.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #revízor #DPB #falošný #opatrnosť