Milana, ktorý zastrelil policajta, rozplakala družka

Dramatickým úvodom a výpoveďami štyroch svedkov pokračovalo včera na Okresnom súde v Trnave pojednávanie s Milanom Sz., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Počas bežnej kontroly v obci Boleráz zastrelil podľa obžaloby dvoma ranami policajta Petra O.

26.05.2015 11:45
debata (8)

Hneď na začiatku sudca hlavné pojednávanie prerušil. Milanovi Sz. prišlo zle a na vlastnú žiadosť ho vyviedli z miestnosti. Po krátkej prestávke sa pokračovalo. O osudnej noci vypovedala priateľka obžalovaného Eva B. „Zavolal mi a už podľa hlasu som vedela, že sa niečo stalo. Povedal mi, že urobil niečo hrozné, chce sa prísť domov rozlúčiť a že sa možno nikdy neuvidíme.“ Obžalovaný sa pri tejto pasáži rozplakal. „Keď prišiel domov, odložil zbraň do puzdra, vyložil veci z vreciek a vyšiel hore za dcérami. Vystískal ich, mňa objal a odišiel,“ povedala Milanova partnerka. Hovorila aj o jeho dlhodobých problémoch s pravým kolenom, o trestnej ani drogovej činnosti podľa jej slov nevedela. Keď odchádzala z miestnosti, dotkla sa Milanovej ruky.

Milan Sz. pracoval v súkromnej bezpečnostnej službe. Podľa Romana R., konateľa firmy, bol držiteľom strelnej zbrane skupiny A. Pracovné povinnosti si podľa svedka plnil riadne a nikdy s ním neboli problémy.

Na súde vypovedal aj Radovan¤V., ktorého hliadka zastavila v čase, keď kontrolovala Milana¤Sz. Obžalovaného nevedel identifikovať. „Nevenoval som tomu pozornosť. Bol som nahnevaný, za čo mi udelili pokutu.“ Po tom, čo ju zaplatil, odišiel. „Zahliadol som, ako mu policajt dáva putá.“ Hliadka sa podľa jeho slov správala neprofesionálne. Narážal pri tom na riešenie svojej pokuty. Ľudský prístup bol v poriadku. „Policajtka bola trochu odmeraná, policajt sa správal normálne.“ Ako posledný vypovedal sused obžalovaného. Niekoľkokrát bol u Milana Sz. na návšteve a jeho dcéra k nim chodila. Zdravotné ťažkosti si uňho nikdy nevšimol. Ďalší svedkovia budú na návrh obhajkyne opäť predvolaní 18. júna. Vtedy bude prizvaný aj znalec.

Milana Sz. zastavila policajná hliadka v noci 14. júna 2014. Počas kontroly mu namerali 1,38 promile alkoholu. Policajt mu nasadil putá. Podľa výpovede policajtky Milan¤Sz. požiadal o ich uvoľnenie, aby si mohol vziať z auta osobné veci. Vtedy sa mu podarilo zobrať policajtovi zbraň a zastrelil ho. Po následnej prestrelke ušiel. Polícii sa vzdal v Podunajských Biskupiciach, kde sa bol rozlúčiť s rodinou.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #vražda #policajt #obžalovaný #Boleráz