Povodne na juhu Slovenska: Voda zaplavila cesty a domy

Voda na viacerých miestach južného Slovenska zaplavila cesty a domy. Situácia je kritická, do postihnutých oblastí smerujú hasiči s čerpadlami.

26.05.2015 16:15 , aktualizované: 21:34
debata (47)

Podľa portálu tvnoviny.sk najhoršie úseky na cestách sú v Mudroňove, Modranoch a vo Svätom Petri.

Obec Važec na Liptove zasiahla popoludní prívalová povodeň. Vyliata voda z troch potokov zaplavila železničnú stanicu, suterény rodinných domov i záhrady. V obci prebiehajú záchranné práce, pomáhajú aj hasiči z Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša, informujú tvnoviny.sk.

SHMÚ: Vo viacerých okresoch hrozia záplavy

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v utorok výstrahy pred záplavami z trvalých dažďov pre viaceré okresy stredného, severného a východného Slovenska.

Pre okres Liptovský Mikuláš zvýšil SHMÚ výstrahu na tretí stupeň. Výstraha trvá do stredy približne do ôsmej hodiny, bude priebežne aktualizovaná. Tretí stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý svojou intenzitou vážne ohrozuje aktivity človeka a môže spôsobiť škody veľkého rozsahu.

Prvý stupeň výstrahy platí pre Bytču, Horné Považie a Liptov, Kysuce, Oravu, Detvu, Banskú Bystricu, Brezno, Poltár, povodie rieky Slaná, Poprad, Levoču a Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Sninu a Humenné.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #záplavy #výstraha