V Tatralandii pribudne surfovacia zóna

V Žilinskom kraji sú celoročne otvorené termálne akvaparky v Rajeckých Tepliciach, Oraviciach, Lúčkach, Turčianskych Tepliciach, Bešeňovej a Tatralandii. V Bešeňovej budú tento víkend otvorené už aj vonkajšie bazény s čírou vodou a atrakcie. Oficiálne letnú sezónu otvoria na budúci piatok.

06.06.2015 06:00
debata

V Bešeňovej budú tento víkend otvorené už aj vonkajšie bazény s čírou vodou a atrakcie. Ofi ciálne letnú sezónu otvoria na budúci piatok.

Odvtedy bude klientom k dispozícií 23 bazénov a víriviek, 15 toboganov a šmýkačiek. Od 13. júna budú okrem termálnych vonkajších bazénov otvorené aj ostatné letné bazény v Tatralandii (okres Liptovský Mikuláš), kde k zábavným atrakciám toto leto pribudne surfovacia zóna.

Tento týždeň otvorila Mestská plaváreň v Žiline svoje vonkajšie priestory, kde od 6. júna bude okrem neplaveckého v prevádzke už aj plavecký bazén. Od soboty je otvorené aj kúpalisko Veronika v Rajci, s výnimkou 50–metrového plaveckého bazénu, ktorý by mal byť k dispozícii na budúci víkend. Jediné oficiálne prírodné plážové kúpalisko v Žilinskom kraji je na Liptovskej Mare, kde sa zatiaľ kúpu najmä otužilci.

Plážové kúpalisko Aqualand v Banskej Bystrici je otvorené už od 1. júna. K dispozícii je niekoľko bazénov a po viac ako 20 rokoch je možné kúpať sa aj v jazere. Na Biokúpalisku Sninské rybníky by prvých návštevníkov chceli privítať 14. júna, závisí to od počasia.

Ceny i otváracia doba zostávajú po starom. „V areáli sme zdvojnásobili počet externých posilňovacích zariadení. Toto leto pribudnú aj doplnkové služby, predaj nafukovačiek, opaľovacích prípravkov či plážovej obuvi,“ uviedol vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb Štefan Čus.

Sezónu na prírodnom kúpalisku v rekreačnej oblasti Domaša– Valkov (okres Stropkov) chcú podľa starostky obce Bžany Márie Kasičovej otvoriť v sobotu. Vstupné zostáva na rovnakej úrovni ako minuloročnú sezónu. Letné kúpalisko Triton v Košiciach otvorí sezónu 20. júna, keď sa skončí odstávka ohrevu vody v teplárni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Žilina #Košice #kúpalisko #termálne kúpaliská