Časť trnavského akvaparku plánujú otvoriť v decembri

Trnavčania už nebudú musieť dochádzať za vodou do okolia. V areáli bývalého kúpaliska na Rybníkovej ulici vyrastá nový vodný svet, ktorý v krajskom meste mnohým chýbal. Rozostavanú vnútornú časť chce investor dokončiť v novembri. V decembri by sa už obyvatelia Trnavy mohli kúpať doma.

11.08.2015 14:00
akvapark, stavba Foto: ,
Trnava bude mať konečne vlastný vodný svet. Jeho vnútornú časť majú dokončiť v novembri.
debata

Investorom projektu je spoločnosť Aqua Relax. S výstavbou začala koncom tohto roku. Ide o prvú etapu, ktorá zahŕňa vybudovanie vnútornej časti vodného sveta. Hrubá stavba už stojí, počas tohto týždňa ju majú prekryť. Celkové náklady sa pohybujú okolo 10,5 milióna eur, z toho 7,5 milióna „zhltne" vnútorná časť.

Práce plánuje investor dokončiť v novembri. „V decembri by sme chceli začať s prevádzkou pre verejnosť,“ hovorí konateľ spoločnosti Jozef Svátek. Po zime budú práce pokračovať na druhej etape. Počas nej dobudujú aj vonkajšiu časť akvaparku.

Vodný svet bude zaberať spodnú časť dvojpodlažného objektu. Projekt bol podľa Svátka stále živý. „Snažili sme sa ho vylepšiť, aby to bolo konkurencieschopné. Dopracovali sme tam niekoľko vecí.“ V projekte pribudol vonkajší výplavový bazén, wellness sa vysunul smerom von a rozšírila sa aj detská časť. Investor pôvodne počítal s jedným toboganom, nakoniec však budú dva.

Vo vnútornej časti sa bude nachádzať zážitkový bazén s dĺžkou 25 metrov, takže sa v ňom bude dať plávať. „Jeho súčasťou budú oddychové ležadlá, rôzne masážne dýzy, hojdačka a divoká rieka.“ Ďalší bazén s 36-stupňovou vodou bude slúžiť na oddych a regeneráciu. Návštevníci v ňom budú sedieť medzi bublinkami „Bude tu padať vodopád a za tým bude bar, kde sa bude dať občerstviť,“ opisuje Svátek.

Deti sa vyšantia v bazéne s rozmermi 15 × 10 metrov. Vnútri budú dojazdové dráhy pre dva tobogany. „Jeden bude lievikový a druhý budú zážitkový s farebným osvetlením,“ hovorí podnikateľ. Samozrejmosťou sú odpočinkové priestory. Zázemie tu bude mať aj wellness s niekoľkými saunami, ktorý bude mať svoj vlastný vstup. Šatne pre mužov a ženy budú oddelené.

„Návštevníci budú mať k dispozícii osem sáun. Môžu sa tešiť na klasickú fínsku, soľnú, bylinkovú, eukalyptovú, parnú, zážitkovú či infrasaunu,“ vymenováva Svátek. Okrem zážitkových spŕch tu bude aj vodopád. Saunový svet budú dopĺňať odpočinkové priestory s veľkou vírivkou, vyhrievanými ležadlami a barom.

Druhé poschodie bude zaberať samoobslužná reštaurácia s terasou a s výhľadom na vonkajšiu časť areálu. V budúcnosti počíta investor s tým, že reštaurácia bude prístupná aj zvonka. Bude sa tu nachádzať aj kongresová hala s kapacitou 150 ľudí.

Vonkajšiu časť bude tvoriť výplavový bazén, kde budú opäť masážne dýzy. Podľa Svátka ich navrhli aj sem, aby za nimi návštevníci nemuseli chodiť do oddychového bazéna s teplou vodou. Nie každý to má rád.

Vonkajší 25-metrový plavecký bazén, ktorý vznikne prebudovaním toho existujúceho, bude vyhrievaný. Projekt preto počíta s jeho celoročným využitím. Aj tu bude bar, hoci menší. Vonku budú mať svoj vlastný bazén aj deti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #akvapark