Bratislava: Park na Námestí hraničiarov stále neskolaudovali

Park na Námestí hraničiarov v bratislavskej mestskej časti Petržalka po obnovení stále nie je skolaudovaný. V parku sú nové chodníky, lavičky, pribudla aj zeleň a odpadkové koše.

16.10.2015 15:39
debata (7)

„Samospráva prevzala stavbu s chybami, ktoré dodávateľská firma odstráni do konca apríla budúceho roka. Neskorší termín na odstránenie nedostatkov sme dohodli aj pre podchytenie skrytých chýb, ktoré sa môžu prejaviť až po prvej zime,“ uviedla Michaela Platznerová z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu.

Pripomenula že, tieto chyby nemajú vplyv na užívanie parku, obyvatelia ho môžu využívať na oddych. So svojimi pripomienkami, návrhmi a podnetmi k prevádzke parku sa Petržalčania môžu obrátiť na oddelenie nakladania s majetkom Miestneho úradu v Petržalke.

Starostlivosť o zeleň v parku na Námestí hraničiarov mestská časť zabezpečuje cez dodávateľskú firmu v mesačných intervaloch. Starajú sa o trhanie buriny v záhonoch, odstraňujú odkvitnuté kvety a robia ďalšie práce podľa potreby. „Zároveň Miestny podnik verejnoprospešných služieb zabezpečuje čistotu a poriadok, pravidelné vysýpanie košov, kosenie trávnatých plôch a zametanie spevnených plôch,“ pokračuje Platznerová s tým, že zelené plochy zavlažujú automatickým zavlažovacím systémom zo studne, ktorú pre tento účel v rámci rekonštrukčných prác vykopali.

Rekonštruovať park na Námestí hraničiarov začali minulý rok. Práce stavebník prerušil v druhej polovici decembra pre počasie. „Dôvodom prerušenia prác boli nevhodné klimatické podmienky pre betónovanie povrchov chodníkov," uviedla v zime Platznerová.

Petržalka získala na rekonštrukciu Námestia hraničiarov z Nórskeho finančného mechanizmu 172-tisíc eur, celkové náklady na rekonštrukciu parku sú 220-tisíc eur. Samospráva v roku 2012 zrekonštru­ovala Vlastenecké námestie a o rok neskôr námestie v Ovsišti. Opravy všetkých troch predstavujú investíciu viac ako pol milióna eur. Z vlastného rozpočtu dala mestská časť takmer 200-tisíc eur, ostatné prostriedky sa jej podarilo získať z rôznych fondov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rekonštrukcia #Petržalka #park #Námestie hraničiarov