Na Starom Moste vysunuli posledné časti konštrukcie

Hlavné mesto Bratislava končí s prácami na premostení Dunaja vysunutím posledných oceľových konštrukcií nového Starého mosta. Podľa informácií Moniky Volekovej z bratislavského magistrátu vysunuli vo štvrtok 22 metrov a v piatok 45 metrov mostnej konštrukcie.

24.10.2015 13:07
starý most, bratislava Foto: ,
Pohľad na Starý most počas rekonštrukčných prác.
debata (33)

„Kompletnú montáž mostnej konštrukcie na brehových častiach mosta ukončia do začiatku decembra. Dovtedy budú pokračovať práce na dokončení pilierov na staromestskej strane. Pilier na petržalskej strane je hotový, začína sa s demontážou umelého ostrova, ktorý umožňoval konštruktérske a montážne práce z úrovne Dunaja,“ uviedla Voleková.

K ďalším prácam bude patriť aj uloženie inžinierskych sietí a povrchová úprava chodníkov. Po zmontovaní mosta bude nasledovať tiež inštalácia 450 svietidiel. Okrem mostnej časti projektu sa ešte musia dokončiť aj príjazdové komunikácie smerujúce na most.

Prvú časť konštrukcie podľa Volekovej uskutočnili posunom konštrukcie z Petržalskej strany, druhú zase z rieky s podporou lodnej konštrukcie. Posledný výsuv konštrukcie si vyžiadal okrem iného aj zastavenie lodnej plavby na Dunaji. Podľa Magistrátu hlavného mesta Bratislava prebieha všetko podľa plánu.

„S postupom prác som spokojný, idú podľa dohody a časového harmonogramu predloženého zhotoviteľom. Verím, že ak budeme pokračovať v tomto tempe, budeme vo finále úspešní a Starý most odovzdáme v dohodnutom termíne,“ skonštatoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prestavba bratislavského Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia na Bosákovu ulicu na petržalskej strane kľúčovou súčasťou vybudovania prvej etapy nosného systému mestskej dopravy v Bratislave. Kľúčová je pre električkovú trať, ktorá povedie po moste a spojí Petržalku so Starým Mestom.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Starý most