V Ružinove pripravujú stavebnú uzáveru okolo Štrkovca

Vedenie bratislavskej mestskej časti Ružinov pripravuje stavebnú uzáveru v okolí Štrkoveckého jazera. Miestny úrad začal územné konanie o tejto stavebnej uzávere, ak sa ju podarí schváliť, platiť bude maximálne päť rokov alebo do schválenia územných plánov zón. Tie v súčasnosti Ružinov pripravuje pre lokality Štrkovecké jazero, Bajkalská roh a Bajkalská - Drieňová.

11.11.2015 14:54
debata (1)

Územnými plánmi zón chce mestská časť Ružinov regulovať výstavbu na svojom území. Investori, ktorí tu vlastnia pozemky, totiž plánujú viaceré investičné zámery. Podľa hovorkyne Ružinova Miroslavy Plesníkovej sa plánuje napríklad prestavba hotela Junior, objavil sa aj zámer postaviť obytný dom na parkovisku na Sabinovskej ulici.

Konanie o stavebnej uzávere bude v decembri pokračovať ústnymi pojednávaniami účastníkov konania s dotknutými orgánmi. V zóne Bajkalská roh je pojednávanie naplánované na 7. decembra, o deň neskôr budú hovoriť o zóne Štrkovecké jazero a 10. decembra príde rad na lokalitu Bajkalská- Drieňová. Účastníkmi konania sú tí, ktorí majú vlastnícke alebo iné práva v území, ktorého sa stavebná uzávera týka, vysvetlila Plesníková.

Mestská časť Ružinov v okolí Štrkoveckého jazera pripravuje územný plán zón Štrkovecké jazero, Bajkalská roh a Bajkalská-Drieňová. Dokumenty sa majú stať nástrojom na reguláciu výstavby v mestskej časti. Ružinovská samospráva chce nimi posilniť rekreačný charakter lokality a zároveň aj redukovať výšky budov, ktoré by tu chceli investori stavať. Územný plán Bratislavy tu totiž v súčasnosti umožňuje stavať aj do výšky.

Zadania troch územných plánov zón vlani vo februári schválili ružinovskí poslanci, v októbri minulého roka obyvateľom predstavovali koncepty dokumentov. Obyvatelia sa k návrhom troch územných plánov zón mohli predtým vyjadriť. Na stretnutí vtedy navrhovali v okolí Štrkovca zachovať zeleň, nové parkovacie miesta by radi videli pod zemou a navrhovali tiež prepojiť Štrkovecké jazero novým chodníkom s jazerom Rohlík, Areálom netradičných športov a športovým areálom Základnej školy Nevädzová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #stavebná uzávera