Sanácia Centroomu v Piešťanoch sa začne budúci týždeň

Stavebný úrad v Piešťanoch nariadil vykonanie neodkladných sanačných prác v staticky problémovej budove Centroom konkrétnej firme z Hlohovca. Rozhodnutie vydal po tom, ako mu vlastníci bytov a nebytových priestorov oznámili, že sa nedokážu dohodnúť na výbere spoločnosti, ktorá práce vykoná.

12.11.2015 13:27
debata (1)

Sanačné práce majú byť hotové do štyroch mesiacov od doručenia nariadenia. Vlastníci stavby aj autor projektu – architekt, sú povinní okrem nevyhnutných prác strpieť aj zmeny v priestorovom vyhotovení interiéru stavby a v nevyhnutnom rozsahu obvodového plášťa.

Informovala o tom hovorkyňa Piešťan Eva Bereczová. Vlastníci bytov a nebytových priestorov budú musieť uhradiť aj všetky náklady na sanačné práce, mesto sa na ich financovaní nebude vôbec podieľať.

Podľa šéfa stavebného úradu Ivana Pauera im náklady zrejme uhradí poisťovňa architektonickej kancelárie, ktorá bola autorom projektu. V najbližších dňoch má byť na stavebný úrad doručená projektová dokumentácia, samotné sanačné práce sa majú začať na budúci týždeň.

Stavebný úrad rozhodol začiatkom októbra o vyprataní objektu pre vážne problémy so statikou, ktoré môžu viesť až k jeho reťazovému zrúteniu. Polyfunkčný objekt Centroom v blízkosti Auparku v Piešťanoch bol kolaudovaný pred piatimi rokmi. Okrem obchodov a kancelárskych priestorov je v ňom aj 44 bytov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Centroom