Prvá petržalská plaváreň je takmer dokončená

Nová plaváreň medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Petržalka je už takmer dokončená. Objekt je kompletne zastrešený, vo vnútorných priestoroch robotníci položili dlažbu, v šatniach a hygienických zariadeniach sú hotové obklady a osadili už aj sanitu. Do kompletného ukončenia prác potrebujú dokončiť interiér, rozmiestniť v plavárni ležadlá, informačné tabule a vybaviť interiér.

26.11.2015 15:50
Bratislava, Petržalka, palváreň Foto: ,
Interiér petržalskej plavárne.
debata (2)

Toto dokončenie bude stáť 100-tisíc eur, započítali do neho aj úpravu exteriéru. Ľudia budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebudú ani sauny a občerstvenie.

„Začali sme preberacie konanie, zisťujeme nedostatky, ktoré treba odstrániť, kontrolujeme detaily. Máme na to tri týždne, kým to odkonzultujeme finančne a aj technicky. Keď to bude hotové, podáme žiadosť na kolaudačné konanie, predpokladáme, že by to mohlo byť v polovici decembra. Ak všetko pôjde podľa plánu, za mesiac a pol by mohli ukončiť kolaudačné konanie a môžeme začať s prevádzkou plavárne pre verejnosť. Mohlo by to byť vo februári," povedal petržalský prednosta Miroslav Štefánik s tým, že technologické skúšky väčšiny zariadení na plavárni už absolvovali.

Interiér petržalskej plavárne. Foto: SITA, Robert Tappert
Bratislava, Petržalka, palváreň Interiér petržalskej plavárne.
Interiér petržalskej plavárne. Foto: SITA, Robert Tappert
Bratislava, Petržalka, palváreň Interiér petržalskej plavárne.

O otváracích hodinách a cenách vstupného Štefánik zatiaľ hovoriť nechcel. „Na cenu sa budeme snažiť vplývať takým spôsobom, aby bola pre ľudí dostupná," spomenul a doplnil, že to je plaváreň spojená s wellness svetom. „Ekonomiku nevytvára 25-metrový bazén, ale ďalšie služby, ktoré tu sú. Ľudia sa tu aj dlhšie zdržia, kúpia si dlhší vstup a aj občerstvenie," tvrdí prednosta. Samospráva predpokladá, že minimálne ročné náklady na prevádzku plavárne budú 600-tisíc eur, denná kapacita bude päťsto ľudí a jej personál by malo tvoriť 20–25 zamestnancov. Pre vodičov bude možnosť zaparkovať na štyroch parkoviskách s celkovou kapacitou 53 miest.

O petržalskej plavárni sa hovorí už dlho

Základný kameň petržalskej plavárne položili začiatkom júla 2014. Pôvodne mestská časť predpokladala, že by plaváreň mohli otvoriť už v máji tohto roka. To sa však nepodarilo. Petržalský úrad sa pri výstavbe totiž stretol s viacerými nečakanými vecami, práce zdržiavala napríklad chýbajúca dokumentácia k starším rozvodom.

„To sa stalo aj na ploche, kde spoločnosť začala s výstavbou plavárne. Stavebník na jednom mieste odkryl v zemi časť starej kanalizácie, ktorá nebola v plánoch zakreslená, tú musel odstrániť z dôvodu kolidovania so základmi budovy. Na inom mieste bol zase vodovod umiestnený inde, ako to vyznačila Bratislavská vodárenská spoločnosť a časť museli tiež presunúť z dôvodu zasahovania do základov budovy," vysvetľovala v máji Platznerová s tým, že tieto úpravy zdržali stavbu o niekoľko dní.

Výstavba plavárne stojí 4,2 milióna eur. Mestská časť si zobrala na výstavbu úver, dotáciu pre mestskú časť odsúhlasili aj poslanci Bratislavského samosprávneho kra­ja.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #plaváreň