Nemocnica na Antolskej presúva pacientov inam

Nemocnica Sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Bratislave neprijíma pacientov a desiatky hospitalizovaných prekladá do ďalších nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu v Bratislave (UNB). Informovala o tom hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. Nemocnica momentálne funguje v mimoriadnom režime.

07.01.2016 17:06
debata (22)

„Pre havarijnú situáciu na výmenníkovej stanici sme museli prijať mimoriadne opatrenia. V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici neprijímame žiadnych nových pacientov s potenciálom hospitalizácie. V spolupráci s Krajským operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby sú presmerovávaní do ďalších nemocníc UNB,“ priblížila momentálnu situáciu Maťašovská.

V nemocnici sa podľa hovorkyne neposkytuje do odvolania ani plánovaná zdravotná starostlivosť – ambulantná a hospitalizácie. „Už hospitalizovaných pacientov podľa zdravotného stavu prekladáme na adekvátne pracoviská v našich ďalších nemocniciach, ktorými sú Nemocnica Ružinov, Nemocnica akad. L. Dérera, Nemocnica Staré Mesto a Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice,“ vysvetlila Maťašovská.

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda zostanú k piatku 8. januára 2016 už len pacienti vyžadujúci intenzívnu zdravotnú starostlivosť, čiže len najvážnejšie prípady na oddeleniach JIS a ARO. „Každý prípad posudzujeme individuálne. Nemocnica naďalej poskytuje urgentnú ambulantnú starostlivosť na Centrálnom prijímacom oddelení v prípadoch, ktoré nevyžadujú hospitalizáciu,“ dodala hovorkyňa UNB.

Podľa zverejnených informácií od utorka popoludnia je v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda havária na výmenníkovej stanici, ktorá nedokáže pracovať plnohodnotne a vykúriť celú nemocnicu. „Nateraz je v lôžkových častiach optimálnych 20 až 22 stupňov, vďaka prevádzkovým opatreniam. Pacienti majú teplo. Avšak v piatok budeme musieť nemocnicu odpojiť od kúrenia úplne, aby sme mohli pristúpiť k náročnej oprave výmenníkovej stanice. Ospravedlňujeme sa pacientom za vzniknuté nepríjemnosti v súvislosti s urgentným havarijným stavom,“ uviedla Maťašovská. Vykurovanie počas piatkovej opravy bude podľa nej zabezpečené provizórnymi elektrickými ohrievačmi.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #zdravotníctvo #nemocnica