Na Orave a Kysuciach občasne sneží, cesty sú zjazdné

Všetky frekventované cesty aj horské priechody v Žilinskom kraji sú aktuálne zjazdné. Na Orave a Kysuciach hlásia cestári občasné sneženie a na rýchlostnej ceste R3 v úseku Trstená- Tvrdošín upozorňujú na dvojcentimetrovú vrstvu kašovitého snehu.

16.01.2016 12:33
debata

S kašovitým snehom do dvoch centimetrov treba rátať aj na ďalších hlavných ťahoch- na ceste I/59 medzi Dlhou nad Oravou a Tvrdošínom, na ceste 1/78 medzi Hruštínom a Oravskou Polhorou a tiež na Kysuciach na ceste I/11 medzi Svrčinovcom a Skalitým.

Centrálny dispečing Slovenskej správy ciest hlási jeden až dva centimetre kašovitého alebo utlačeného snehu aj na horských priechodoch Makov, Huty, Javorník a Fačkov a upozorňuje, že pri ich prejazde sú potrebné zimné pneumatiky. Na ostatných horských priechodoch je povrch vozoviek prevažne vlhký až mokrý.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

debata chyba
Viac na túto tému: #cesty #Žilinský kraj