V rámci štrajku na VŠMU premietajú pre deti animované filmy

Učitelia Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave vyjadrujú podporu Iniciatíve slovenských učiteľov a kolegom z materských, základných a stredných škôl edukačným pásmom animovaných filmov.

26.01.2016 10:43
debata (2)

Kým brány viacerých materských a základných škôl sa počas ostrého štrajku učiteľov zatvorili, VŠMU dvere otvára. Pedagógovia, študenti a doktorandi VŠMU pre deti z materských a žiakov základných škôl pripravili na utorok a na stredu v čase od 10:00 do 12:00 pásmo animovaných filmov s odbornými úvodmi a s rozhovormi s tvorcami o tom, ako animovaný film vzniká, aké techniky využíva a čo jeho výroba obsahuje. V prípade trvania štrajku až do konca týždňa bude štrajkový program pre žiakov pokračovať tvorivými dielňami.

„Záleží nám na kvalite slovenského školstva, na výsledkoch a spokojnosti žiakov a študentov a na kvalite vzdelanosti našej spoločnosti. Chceme sa venovať vzdelávaniu talentov, ktoré budú vedieť schopní učitelia podporiť a rozvíjať už v základných a stredných školách," zdôrazňuje sa v správe VŠMU.

Učitelia tejto vysokej školy so znepokojením sledujú úpadok prestíže slovenského školstva, odliv úspešných študentov a absolventov do zahraničia, nárast byrokratickej záťaže a kvantitatívnych kritérií výstupov školstva na úkor skutočnej kvality. Vyjadrujú preto podporu pedagogickým kolegom v ich poslaní.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #štrajk učiteľov