Magistrát pripravuje pokračovanie električkovej trate v Petržalke

Bratislava pripravuje predĺženie električkovej trate v mestskej časti Petržalka až po Janíkov dvor. Mesto chce pokračovať v projekte Nosný systém MHD, prevádzkový úsek Janíkov dvor – Šafárikovo námestie v Bratislave druhou časťou, čo je Bosákova ulica – Janíkov dvor.

26.01.2016 14:10
stary most, sturova ulica, stavba Foto: ,
Stavebné práce na projekte prvej časti Nosného systému MHD do Petržalky ukončili vlani v polovici decembra. Bratislavčania nemôžu Starý most stále využívať.
debata (6)

Dodávateľ pre projekt vypracoval zámer EIA, čo je posudzovanie vplyvov na životné prostredie, ktorý pošlú na kontrolu Európskej komisii a Okresnému úradu Bratislava na odbor starostlivosti o životné prostredie. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Primátor Ivo Nesrovnal pripravuje stretnutie, kde projekt predstaví. „Vo februári budeme vedieť predstaviť ďalšie konkrétne kroky o tom, čo sa bude diať,“ doplnila Skokanová.

Hovorkyňa ďalej spomenula, že električkovú trať osadia do existujúcej infraštruktúry s napojením na už existujúcu mestskú hromadnú dopravu tak, aby maximálne využili električkovú dopravu z mestskej časti Petržalka do mestskej časti Staré Mesto. „Nebude teda výstavba žiadnej súbežnej cestnej komunikácie, ktorú v tomto území pôvodne plánovali,“ doplnila s tým, že v rámci tohto projektu uvažujú aj nad vybudovaním cyklochodníkov pozdĺž celej trasy.

Stavebné práce na projekte prvej časti Nosného systému MHD do Petržalky ukončili vlani v polovici decembra. Prvá kolaudácia na Starom moste sa začala 20. januára. Kolaudačné konania zatiaľ nie sú ukončené, termíny sú závislé od zákonných lehôt a stanovísk dotknutých orgánov.

"Kolaudácia sa bude týkať na staromestskej strane napríklad úpravy parčíka na Šafárikovom námestí, rekonštrukcie komunikácií na Šafárikovom námestí a Štúrovej ulici, na petržalskej strane aj lávky pre chodcov, rampy pre cyklistov, estakád, chodníkov a ďalších stavebných objektov a samozrejme samotného Starého mosta,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a doplnil, že kým neukončia kolaudačné konania, Starý most nebude pre verejnosť prístupný.

"To platí aj pre automobilovú a električkovú dopravu na Štúrovej ulici,“ povedal bratislavský primátor.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka do Petržalky