V Bratislave sú zatvorené tri krajské stredné školy

Tri z celkovo 26 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktoré sa zapojili do celoslovenského štrajku učiteľov, sú zatvorené. Ako informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman, nevyučuje sa v Strednej odbornej škole masmediálnych a informačných štúdií na Kadnárovej ulici, v Strednej odbornej škole Svätoplukova ani v Škole pre Mimoriadne nadané deti a Gymnázium Teplická v Bratislave.

26.01.2016 14:15
debata

Tri bratislavské stredné školy – Gymnázium Grösslingová, Gymnázium Ostredková a Stredná priemyselná škola elektrotechnická Karola Adlera od utorka fungujú v obmedzenom režime. „Gymnázium Ivana Horvátha vstupuje do štrajku v stredu 27. januára s deviatimi učiteľmi,“ pokračuje Forman.

Ministerstvo školstva SR dnes uviedlo, že v pondelok bolo v kraji spolu zatvorených 43 škôl a dnes je to 52. Počas utorkového štrajku je podľa informácií ministerstva školstva zatvorených 151 škôl, čo je z celkového počtu vyše 6 700 škôl a školských zariadení 2,25 percenta.

Na pätnástich stredných školách v Bratislavskom kraji upravili počas štrajku vyučovanie, fungujú v obmedzenom režime a podľa mimoriadneho rozvrhu hodín. Osem škôl od pondelkového štrajku funguje v riadnom režime, niektoré z nich vyučovali bez zmien, štrajk vyučovanie nenarušil.

„Celkový počet pedagogických zamestnancov, zapojených do štrajku, je 421 a najviac, 64 učiteľov, sa zapojilo na Škole pre Mimoriadne nadané deti a Gymnáziu," povedal riaditeľ Odboru školstva, mládeže a športu BSK Roman Csabay.

Bratislavský samosprávny kraj má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 58 stredných škôl a školských zariadení, z toho 36 stredných odborných škôl, dve jazykové školy, 14 gymnázií, dve konzervatóriá, tri spojené školy a jeden školský internát s právnou subjektivitou. Študuje v nich 18 151 žiakov a pracuje približne 2 800 pedagogických a nepedagogických zamestnancov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #štrajk učiteľov