Staré Mesto sprísnilo kontroly povolení na vjazd do centra

Bratislavská mestská časť Staré Mesto od začiatku februára sprísnila kontroly vjazdov a parkovanie v pešej zóne. Týka sa to obyvateľov pešej zóny, podnikateľov v historickej časti mesta i zásobovania.

03.02.2016 11:53
Bratislava, turisti, stare mesto, Bratislavsky... Foto: ,
Od prísnejších kontrol povolení na vjazd si mestská časť sľubuje, že klesne počet nepovolených vjazdov a áut stojacich v historickom centre mesta.
debata

Vyššie kompetencie v tomto smere dostali staromestskí inšpektori verejného poriadku, ich úlohou je kontrolovať platnosť povolení na vjazd do pešej zóny a dodržiavanie ich rozsahu. Intenzívnejšie kontroly podľa Starého Mesta prisľúbila aj mestská polícia. Mestská časť si od toho sľubuje, že klesne počet nepovolených vjazdov a áut stojacich v pešej zóne.

Kontrolóri a policajti budú kontrolovať platnosť povolenia, zamerajú sa aj na to, či oprávnenia na vjazd do pešej zóny niekto nezneužíva alebo neprekračuje rozsah vydaného povolenia. V prípade porušenia spíšu záznam pre staromestský úrad.

„Na základe záznamu miestny úrad držiteľa oprávnenia vyzve, aby od nežiaduceho konania upustil a upozorní ho, že pri jeho opakovanom zistení bude vyzvaný k vráteniu oprávnenia. Ak nevráti oprávnenie v lehote určenej výzvou, bude evidenčné číslo motorového vozidla, ktorému bol povolený vjazd, vyškrtnuté zo zoznamu vozidiel s evidovaným povolením vjazdu,“ vysvetľuje Gubková s tým, že držiteľovi, ktorému oprávnenie vzali alebo ho má vrátiť už mestská časť nemusí v príslušnom zdaňovacom období vydať ďalšie oprávnenie. Kontrolóri a mestskí policajti majú pri porušení právo povolenie aj odňať.

Sprísnené kontroly vjazdov a parkovania do pešej zóny v historickom centre Bratislavy sa týkajú ulíc Michalská, Ventúrska, Sedlárska, Strakova, Kapitulská, Klariská, Na vŕšku, Farská, Prepoštská, Úzka, Rybné námestie, Rudnayovo námestie, Panská, časť Laurinskej od Rybárskej brány po Nedbalovu, Radničná, Rybárska brána, Baštová, Biela, Zelená, severná časť Hviezdoslavovho námestia s vjazdom a výjazdom v južnej časti Hviezdoslavovho námestia.

Sprísnené kontroly sú aj na Františkánskej ulici, Františkánskom námestí, na Zámočníckej, Hlavnom námestí – s vjazdom a výjazdom cez Františkánsku ulicu. Platí to aj pre časť Nedbalovej ulice od Klobučníckej po Laurinskú, pre úsek Nedbalovej po Námestie SNP s vjazdom a výjazdom cez Nedbalovu ulicu od Klobučníckej. Prísnejšie budú kontrolovať aj povolenia na dunajskej promenáde od Starého Mosta po most Lafranconi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #parkovanie #Staré mesto #pešia zóna