Košice vlani navštívil rekordný počet turistov

Košice v roku 2015 navštívilo o deväť percent návštevníkov viac ako v roku 2013, keď mesto získalo titul Európske mesto kultúry.

09.02.2016 15:21
Košice, Dóm sv. Alžbety
Dóm sv. Alžbety láka turistov v Košiciach.
debata (2)

V roku 2013 podľa údajov vybranej dane z ubytovania evidovali 308 955 prenocovaní a v roku 2015 to bolo rekordných 337 217 preno­covaní.

„Kontinuálna a systematická práca marketingu priniesla po piatich rokoch svoje ovocie. Sme prvou európskou destináciou s titulom Európske hlavné mesto kultúry, ktorá do dvoch rokov prekonala čísla návštevnosti z roku, keď tento titul získala,“ povedala výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus Iveta Niňajová.

V roku 2014 evidovali v Košiciach 279 159 preno­covaní. V roku 2015, najmä vďaka zvýšenému záujmu firemnej klientely o organizovanie firemných a odborných podujatí v meste a záujmu návštevníkov o Košice v letných mesiacoch júl a august, sa počet prenocovaní zvýšil na 337 217.

Košiciam vzrástol počet turistov v letných mesiacoch júl – august o 22,3 percenta oproti roku 2014. Stali sa tak miestom zastavenia alebo pobytu pre návštevníkov aj počas ich dovolenkového obdobia, čo znamená, že sa postupne stávajú vyhľadávanou turistickou destináciou.

„Vďaka za rekordné čísla patrí všetkým našim privátnym aj verejným partnerom, neziskovým organizáciám, kultúrnym operátorom, ktorí po Európskom hlavnom meste kultúry v meste zostali so svojou ponukou a naďalej zvyšujú atraktívnosť Košíc v očiach existujúcich aj budúcich návštevníkov,“ uviedla Niňajová.

Košice Turizmus je oblastnou organizáciou cestovného ruchu, ktorá je funkčným súkromno-verejným partnerstvom, platformou stretávania sa a tvorivej komunikácie mestských inštitúcií, s kultúrnymi a dopravnými operátormi, reštauráciami, vinotékami, ubytovacími zariadeniami, cestovnými kanceláriami. Na jeho pôde vznikajú mnohé inovatívne marketingové a rozvojové aktivity v prospech zvyšovania návštevnosti mesta, zlepšovania reputácie miesta, ako aj infraštruktúry pre jeho návštevníkov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #turizmus