Skládku komunálneho odpadu v Trnave musia rozšíriť

Trnava rozšíri kapacitu skládky komunálneho odpadu na Zavarskej ceste o piatu etapu. Mestský úrad v súčasnosti hľadá dodávateľa, vybuduje jej rozšírenie o približne 2,2 hektára za predpokladanú cenu milión eur bez DPH.

10.02.2016 15:50
debata

V súťaži bude rozhodovať cena, radnica pri hľadaní dodávateľa využije elektronickú aukciu. Samospráva bude investíciu financovať z bankového úveru.

Trnava má vlastnú skládku komunálnych odpadov už dvadsať rokov a ak by ju nerozšírila, mohla by mať problém. Mestský poslanec a konateľ spoločnosti A.S.A. Trnava Bystrík Stanko vlani na rokovaní mestského zastupiteľstva upozornil, že keď sa v priebehu tohto roku skládka nerozšíri, v zime môže byť problém s ukladaním odpadu.

Podľa projektu by mala byť na Zavarskej ceste ešte dostatočná skladovacia kapacita, realita je však iná. Vlastníkom skládky je mesto, prevádzkovateľom spoločnosť A.S.A. Trnava, kde je mesto spoločníkom.

Na skládke na Zavarskej ceste končí každý rok približne 100-tisíc ton odpadu nielen z Trnavy, ale aj z desiatok okolitých obcí. Tie prevádzkovateľovi skládky platia poplatok za uloženie odpadu, ktorý prevádzkovateľ odvádza mestu Trnava. Do rozpočtu Trnavy tak každý rok pribudne podľa množstva a druhu uloženého odpadu približne 600-tisíc eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #skládka komunálneho odpadu #dodávateľ