V lokalite Oravice horela chata, ubytované deti sú v poriadku

Chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, ktorá slúžila na ubytovanie detí počas lyžiarskeho výcviku, v lokalite Oravice v okrese Tvrdošín zachvátili v nedeľu ráno plamene.

14.02.2016 19:09
požiar, chata, oravice, Foto: ,
Požiar chaty v Oraviciach hasiči uhasili v nedeľu popoludní.
debata

Hasičom požiar nahlásili krátko po siedmej. Ako informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, požiar likviduje 40 hasičovi s 10 kusmi techniky. Profesionálnym hasičom z Tvrdošína vypomáhajú dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Zuberca, Lieseku, Suchej Hory a Čimhovej.

Hasenie komplikuje nedostupný terén, dodávku vody zabezpečujú jazierkovým systémom. Požiar lokalizovali krátko po 9:30. Pri požiari sa nikto nezranil, predbežná škoda bola vyčíslená na 500-tisíc eur.

„Na miesto udalosti odišla expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu MV SR z Bratislavy, ktorá bude participovať na vyšetrovaní príčin vzniku požiaru,“ dodala Jančovičová.

Požiar chaty v Oraviciach uhasili o 15:30. Ako informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, na mieste naďalej ostávajú hasiči, ktorí budú miesto monitorovať ešte niekoľko hodín. Dodala, že príčinu vzniku požiaru vyšetrujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #chata