Košická lekárska fakulta sa dištancuje od podozrení z korupcie

Vedenie lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ) vydalo vyhlásenie podpísané dekanom Danielom Pellom, v ktorom sa dištancuje od podozrení z korupcie.

17.02.2016 17:09
debata (1)

„Vedenie Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach sa ostro dištancuje od všetkých foriem korupcie, vrátane možného ovplyvňovania výsledkov skúšok a prijímacích konaní na UPJŠ LF. Zároveň na najbližšom svojom zasadnutí prijme vedenie Lekárskej fakulty UPJŠ súbor opatrení, ktoré predloží na rokovanie Akademického senátu UPJŠ LF a ktoré vstúpia do platnosti okamžite," píše sa vo vyhlásení. Vedenie lekárskej fakulty považuje tieto kroky za nutné, aby nedochádzalo k poškodzovaniu dobrého mena fakulty.

Orgány činné v trestnom konaní vrátane úradu špeciálnej prokuratúry prešetrujú podozrenia z korupcie pri skúškach na košickej lekárskej fakulte a pri prijímaní. Z korupcie obvinili študijného poradcu Antonia N., ktorý zabezpečoval komunikáciu medzi zahraničnými študentmi a lekárskou fakultou, spolu s bývalým dekanom Leonardom S. a matkou uchádzačky o štúdium, ktorá za prijatie podľa polície poskytla úplatok. Antonio N., ako aj Leonard S. obvinenia popierajú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Košice #Univerzita Pavla Jozefa Šafárika #lekárska fakulta