V Dolnom Kubíne stiahli výpovede všetky sestry

Všetkých 16 sestier z Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne stiahlo svoje výpovede a zostanú na svojich miestach aj po 1. marci.

18.02.2016 11:50
debata (10)

Na výpovediach trvá naďalej šesť sestier v Hornooravskej nemocnici v Trstenej a jedna v Kysuckej nemocnici v Čadci. Vo štvrtok to potvrdila hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Lenka Záteková.

V nemocniciach ŽSK podalo výpovede spolu 23 sestier z celkového počtu 937. "Vo všetkých našich nemocniciach sa mzdy sestier dokopy zvýšili mesačne takmer o 416 tisíc eur, čo je priemerný nárast mzdy približne o 127 eur. Som rád, že sa sestry rozhodli stiahnuť svoje výpovede a naďalej sa budú podieľať na zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti pre oravských pacientov,“ zdôraznil predseda ŽSK Juraj Blanár.

Stiahnutie výpovedí dolnooravských sestier je podľa neho apelom aj na ostatné sestry krajských nemocníc. „Sestry majú stále možnosť svoje výpovede stiahnuť. Verím, že tak aj urobia a nebudú brať do úvahy ani vyhrážky o zaplatení amorálnej a protiprávnej pokuty vo výške 3 300 eur, ktorú podľa rozhodnutia súdu nesmie Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek od sestier vymáhať,“ uzavrel Blanár.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotné sestry #Dolný Kubín #výpovede sestier