ČSOB maratón v nedeľu obmedzí dopravu v Bratislave

Bežecké preteky ČSOB Bratislava Marathon 2016 v nedeľu 3. apríla obmedzia dopravu v centre Bratislavy. Pre maratón bude od 09:00 do 15:00 neprejazdné nábrežie Dunaja v časti Šafárikovho námestia a Vajanského nábrežia.

01.04.2016 16:16
debata

Trasa maratónu povedie cez Staré Mesto a Ružinov, obmedzenia sa dotknú aj Ružinovskej, Záhradníckej, Špitálskej ulice či Amerického námestia.

Mestská polícia vodičom odporúča uzavreté nábrežie obísť cez bratislavské mosty, okrem Mosta Apollo, ktorý bude pre športové podujatie tiež neprejazdný. Obyvatelia pešej zóny sa do historického centra mesta počas dopravných obmedzení dostanú cez Grösslingovú a Medenú ulicu. Výjazd z pešej zóny bude cez Rázusovo nábrežie k Mostu SNP alebo cez Palackého a Jesenského ulicu smerom na Dunajskú. Premávku na križovatkách a cestných výjazdoch od Amerického námestia až po koniec Ružinovskej ulice budú riadiť policajti.

Na poriadok a bezpečnosť počas maratónu bude dohliadať šesťdesiatka mestských policajtov. „V prípade potreby sme schopní operatívne nasadiť vyšší počet policajtov,“ informuje hovorkyňa Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Ľubomíra Miklovičová.

Obmedzenia počas maratónu sa dotknú aj premávky MHD

Niektoré spoje mestskej hromadnej dopravy v čase podujatia nebudú premávať, iné budú jazdiť po okružnej trase. Počas maratónu nebude premávať električka č. 1. Dopravný podnik miesto nej posilní spoje na linke č. 2. Dopoludnia nebude zabezpečená premávka električiek na Ružinovskej radiále.

Počas konania bežeckého maratónu bude od 09:30 do 14:00 zastavená aj premávka trolejbusov č. 210, ostatné trolejbusy budú jazdiť po zmenených alebo skrátených trasách.

Zmeny počas maratónu čakajú aj na cestujúcich v autobusoch mestskej hromadnej dopravy. V čase maratónu od 08:00 do 15:00 nebude premávať linka č. X13. Viaceré autobusové spoje budú jazdiť po skrátených trasách a obchádzkach alebo z náhradných nástupíšť.

Podrobné informácie o dopravných obmedzeniach v MHD sú zverejnené na internetovej stránke Dopravného podniku Bratislava www.dpb.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #maratón #ČSOB Bratislava Marathon