Prioritou summitu regiónov sú investície, tvrdí Nesrovnal

Investície, dotácie do Bratislavy, inovácie, ktoré zlepšujú život v meste a aj spájanie miest a regiónov sú podľa bratislavského primátora Iva Nesrovnala prioritami Bratislavy na 7. Európskom summite regiónov a miest.

05.04.2016 13:00
debata

Summit bude 8. a 9. júla v Bratislave. Zúčastní sa na ňom 350 starostov, primátorov a zástupcov regiónov. Organizujú ho Európsky výbor regiónov v spolupráci s hlavným mestom SR Bratislavou a Bratislavským samosprávnym krajom a bude sa konať počas predsedníctva SR v Rade Európskej únie, ktoré sa začne v júli.

Ako zhrnul predseda Európskeho výboru regiónov Markku Markkula, na summite treba s veľkým nasadením riešiť krízu s utečencami. Zamerať sa tiež podľa neho treba na budovanie hospodárskeho rastu a tvorbu pracovných miest. „Jednou z prioritných tém, ktoré chceme prebrať, je kohézna politika Európskej únie a jej význam pre Slovensko,“ spomenul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Logom summitu je bratislavské UFO nad Dunajom, pri tvorbe inšpiroval jeho autora, študenta Jakuba Mikulu Most SNP v Bratislave ako symbol spájania brehov rieky, ľudí a krajiny.

V predvečer summitu 7. júla naplánovali otvárací koncert na hrade Devín, na ktorom sa predstavia slovenskí hudobní umelci v sprievode symfonického orchestra. Okrem toho organizátori na 8. a 9. júla pre verejnosť pripravujú sprievodné podujatia, ktoré budú na Námestí M. R. Štefánika a v Starej tržnici v Bratislave. Súčasťou konferencií budú aj sprievodné kultúrno-spoločenské akcie, ktoré budú prezentovať Slovensko a aj históriu, kultúru a život v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #summit regiónov a miest