Z domácností v Bratislave budú zbierať škodlivý odpad

Obyvatelia Bratislavy sa budú môcť opäť zbaviť škodlivého odpadu. Jarný zber sa začne 16. apríla a pokračovať bude v jednotlivých mestských častiach až do 30. apríla.

15.04.2016 11:15
Smetiarske auto Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Spoločnosť Arguss v spolupráci s hlavným mestom bude v tieto dni zbierať z domácností staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky, batérie a akumulátory, žiarivky či iný odpad obsahujúci ortuť. Odvážať budú aj vyradené chladničky či mrazničky, počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky či mixéry.

Škodlivý odpad bude spoločnosť preberať len od občanov – fyzických osôb, teda nepodnikateľov. Zber sa začne v sobotu 16. apríla. V tento deň od 08:00 do 10:00 budú môcť škodlivý odpad odovzdať obyvatelia Záhorskej Bystrice na Gbelskej pri požiarnej zbrojnici. Zbierať budú škodliviny aj v Devínskej Novej Vsi pred bývalou požiarnou zbrojnicou na Istrijskej ulici a v Karlovej Vsi na parkovisku na Kempelenovej ulici. V sobotu 16. apríla od 10:30 do 12:30 budú pracovníci spoločnosti zbierať škodlivý odpad aj v Lamači na obratisku MHD na Segnároch, v Devíne pri dvore požiarnej stanice na Hradnej ulici a pri požiarnej zbrojnici na Žatevnej ulici v Dúbravke.

O týždeň neskôr, v sobotu 23. apríla, budú môcť škodlivý odpad odovzdať Ružinovčania pri základnej škole v Ružovej doline a obyvatelia v Novom Meste v areáli Ekopodniku na Račianskej ulici. Odpad tu bude možné odovzdať v čase od 08:00 do 10:00. Od 08:00 do 09:00 budú k dispozícii pracovníci spoločnosti aj v Rači na rozhraní ulíc Jurkovičova a od 09:10 do 10:00 v Rači – Krasňanoch na parkovisku pri obchodnom dome Jednota. V sobotu 23. apríla od 10:30 do 12:30 budú zbierať odpad aj na Roľníckej ulici vo Vajnoroch, v Petržalke na Ovsištskom námestí 1 a aj v Starom Meste na rohu ulíc Kýčerského a Jozefa Krónera.

Posledný termín jarného zberu bude 30. apríla. Odovzdať budú môcť odpad obyvatelia Čunova na zbernom mieste Na hrádzi, Jarovčania pri kontajnerovom stanovišti Študienac i obyvatelia Vrakune v objekte Žitava na Žitavskej ulici. V Rusovciach budú môcť obyvatelia v tento deň odovzdať odpad v zbernom dvore na Vývojovej ulici a v Podunajských Biskupiciach v zbernom dvore na Dvojkrížnej.

Spoločnosť Arguss upozorňuje, že rozpúšťadlá, oleje, pesticídy, farby aj lepidlá treba priniesť uzavreté v pevných obaloch, z ktorých sa odpad neuvoľní. Jedna osoba môže odovzdať maximálne päť kilogramov takéhoto odpadu. Bezplatne odovzdať domový odpad s obsahom škodlivín je možné aj v zbernom dvore spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) na Starej Ivánskej ceste v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #odpad #OLO