Na prievidzskom letisku okradli zahraničných pretekárov

Na medzinárodnej súťaži v bezmotorovom lietaní na letisku v Prievidzi počas spánku zlodej okradol zahraničných súťažiacich.

20.04.2016 18:42
debata (3)

Pretekári boli ubytovaní v stanoch. V noci zlodej vnikol do stanu, pretekára z Poľska okradol o peniaze a potom sa pokúsil okradnúť aj pretekára z Maďarska. Ten sa však prebudil a zlodej ušiel.

„Polícia začala trestný čin pre prečin krádeže, po páchateľovi pátrame. V prípade preukázania viny mu hrozí až 2-ročný trest. Škoda bola predbežne vyčíslená na 350 eur,“ povedala Elena Antalová, krajská policajná hovorkyňa v Trenčíne.

Súťaž organizujú v Prievidzi už deviaty rok. Tohtoročná sa začala už 10. apríla, zúčastňuje sa jej 131 pretekárov a doteraz bola bez podobných incidentov. Riaditeľ prievidzského letiska Ľuboš Jánošík vraví, že si nespomína, že by sa tu niečo takéto v posledných rokoch stalo. Podobný prípad sa vraj odohral na Majstrovstvách Európy v roku 1997.

„Je to pre nás veľmi nepríjemné, ale na druhej strane, keď je takéto zhromaždenie ľudí, vždy sa nájdu aj takéto živly. Stáva sa to pravidelne takmer na každej súťaži, či už v Poľsku, Česku alebo Maďarsku,“ dodal riaditeľ letiska.

Letisko v Prievidzi nie je celé oplotené. Nachádza sa v blízkosti mesta. Počas medzinárodnej súťaže je tu veľa ľudí, takže sa nedá 100-percentne zabrániť tomu, aby sem dostali ľudia, čo nemajú čestné úmysly. Vedenie letiska zvažuje bezpečnostné opatrenia, ale tie by znamenali zníženie komfortu pre účastníkov súťaže.

„Môžeme prijať napríklad opatrenia, že účastníci môžu byť kedykoľvek zastavení, legitimovaní, dostanú kontrolné otázky, čo sú, ku komu patria, tých možností je veľa,“ dodal Ľuboš Jánošík.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Prievidza