Nehodu pri Rajeckých Tepliciach zrejme zavinil mikrospánok

Na ceste č. I/64 pri obci Poluvsie pri Rajeckých Tepliciach sa zrazil autobus s osobným autom. Obidve vozidlá sa prevrátili do priekopy. Po nehode museli do žilinskej nemocnice previezť deväť zranených, informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

28.04.2016 08:17 , aktualizované: 15:50
nehoda, autobus, Foto:
Autobus sa prevrátil pri obci Poluvsie pri Rajeckých Tepliciach.
debata (6)

Medzi zraneniami boli dve ťažké, jedno ľahšie a šesť jednorazovo ošetrených poranení. Podľa lekárov sa dvaja zranení budú liečiť viac ako 42 dní, jedna osoba viac ako sedem.

Podľa predbežných informácií 22-ročný vodič VW Lupo zrejme dostal mikrospánok, prešiel do protismeru a zrazil sa s autobusom, v ktorom sa viezlo 29 ľudí a vodič. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, autobus po náraze zišiel z cesty, narazil do stromu a prevrátil sa na pravú stranu.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vodičom alkohol nezistili. Predbežné škody po nehode vyčíslili na 12 050 eur. Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje, cesta bola uzavretá viac ako štyri hodiny.

Autobus jazdil na linke zo Žiliny do Kamennej Poruby. „Vďaka pevnej konštrukcii autobusu a pohotovej reakcii vodiča nedošlo k väčšiemu nešťastiu. Tieto autobusy sú vyrobené tak, aby sa aj pri takto vážnej nehode, keď sa autobus prevráti, zostáva konštrukcia nepoškodená,“ uviedla hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová. Doplnila, že linkové vozidlo malo ešte obuté pneumatiky, na ktorých jazdia autobusy štandardne počas zimy.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Rajecké Teplice