Zvolenská nemocnica zvýšila bezpečnosť pacientov

Zvolenská nemocnica urobila ďalší krok pre zvýšenie bezpečnosti pacientov. Dve moderné operačné lampy, do ktorých investovala takmer 20-tisíc eur, zlepšia podmienky aj pre operatérov, ktorí mesačne urobia zhruba 300 operácií.

17.05.2016 11:27
lampa Foto:
Chirurgické oddelenie zvolenskej nmocnice má nové operačné lampy.
debata

Nové LED-lampy, vydávajúce svetlo blížiace sa vlastnosťami dennému, nahradili zastarané, ktoré už mali dvadsať rokov. „Denne vykonávame priemerne dvadsať operácií a nové svietidlá by mali napomôcť, aby sa oči operatérov, ktoré sa musia sústrediť dlhú dobu, neunavili tak rýchlo. Novými lampami sa zjednoduší ich nasmerovanie, pričom sme schopní rozoznať aj najmenšie zmeny farby tkanív a orgánov,“ vysvetľuje primár chirurgického oddelenia zvolenskej nemocnice Dalibor Panuška.

Oddelenie vykonáva širokú škálu chirurgických operačných výkonov. Svoje služby ročne poskytne takmer 3500 pacientom.

Vedenie nemocnice plánuje aj ďalšie investície, ktoré by zvýšili komfort pacientov počas hospitalizácie. Jednou z nich by malo byť v krátkom čase aj dokončenie opráv prízemia chirurgického pavilónu spolu s novým rentgenovým prístrojom. „Snažíme sa našim pacientom ponúkať stále nové, bezpečnejšie, modernejšie a komfortnejšie metódy, čo, samozrejme, súvisí so skvalitňovaním technického vybavenia pracovísk. V tomto trende budeme pokračovať,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Chirurgické oddelenie Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, má 68 lôžok, z nich sedem na jednotke intenzívnej starostlivosti. Operačný trakt pozostáva z troch operačných sál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #operácia #Nemocnica Zvolen #operačná lampa