Dni mesta budú v Brezne aj vo Zvolene

Bohatý program, zábavu a dobrú náladu ponúkajú Brezno aj Zvolen, kde pre domácich i návštevníkov pripravili Dni mesta.

26.05.2016 12:18
debata

Breznianske dni mesta sú tento rok opäť štvordňovým maratónom pestrých podujatí a programov, do tvorby ktorých už druhý rok po sebe prostredníctvom hlasovania zasiahli aj samotní Brezňania. Tí si vybrali koncert kapely Iné Kafe, ktorý sa uskutoční v piatok o 19.30 na námestí. Po nej vystúpi skupina Polemic. Okrem nich k najväčším lákadlám tohtoročných osláv budú patriť Peter Nagy so skupinou Indigo, ktorá sa predstaví v sobotu o 20.30 h, pred ním o 18.45 h to budú mladí superstaristi Emma Drobná a Pavol Kovalíček.

Dni mesta Brezna odštartujú vo štvrtok, 26. mája, v kaviarni pod mestskou vežou, kde je o 17. h pripravený program Otto Weiter a jeho hostia. Počas celého víkendu bude žiť celé breznianske námestie aj množstvom sprievodných podujatí a atrakcií pre všetky vekové kategórie. Chýbať nebude jarmok ľudových výrobkov, pojazdná kaviareň či historický tábor. Program vyvrcholí v sobotu o 22. h ohňostrojom. Sprievodné podujatia budú pokračovať aj v nedeľu, kedy je pripravená napríklad Cesta rozprávkovým lesom.

Bohatý program čaká počas víkendu aj Zvolenčanov. Dni mesta Zvolen sa začnú v piatok 27. mája. Prvý deň je už tradične venovaný prevencii a ľuďom z preventívnej skupiny, ktorá spája viacero miestnych inštitúcií, napríklad políciu, mestský úrad či centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, zameraná na prevenciu pred závislosťami.

„Preventívna skupina pôsobí pri meste už od roku 2006. Dôležité je ale občas vyjsť medzi ľudí a hovoriť o témach prevencie priamo s nimi. Prvýkrát sme to vyskúšali minulý rok, ľuďom sa to páčilo, preto sme sa rozhodli zopakovať to na Dňoch mesta,“ hovorí koordinátorka skupiny Denisa Záchenská.

Piatkový program, plný rôznych vystúpení, zakončí koncert superstaristu Lukáša Adamca o 19. h na zvolenskom historickom námestí. V sobotu bude centrum mesta patriť najmä fujaristom a fujarám. Večer o 18.45 h sa predstaví finalista súťaže Česko Slovensko má talent Juraj Hnilica a o 20.h príde na rad skupina Lojzo. Sprievodným podujatím Dní mesta Zvolen je opäť jarmok ľudových remesiel, rôzne stánky, výrobcovia a obchodníci.

Nedeľa bude spojená s oslavami Medzinárodného dňa detí. Program sa bude konať súbežne na Námestí SNP aj na Pustom hrade. Na deti od 9.h čaká Rozprávkový chodník na Pustý hrad, celé rodinky poteší rozprávka Divadla Zelienka, tvorivé dielne a ďalšie atrakcie. Dopoludnia bude fungovať aj kyvadlová doprava – vláčik z Námestia SNP až ku zimnému štadiónu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iné kafe #Polemic #Peter Nagy #Dni mesta Brezna #Dni mesta Zvolen