V banskobytrickej univerzite sa v lete budú učiť deti

Deti, ktorým bude počas letných prázdnin chýbať škola, si môžu predsa len sadnúť do školských lavíc. Aj tento rok pre ne Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici pripravila letnú Detskú univerzitu.

27.05.2016 12:31
debata (2)

Desiaty ročník Detskej univerzity UMB odštartuje 4. júla slávnostnou imatrikuláciou v aule Ekonomickej fakulty banskobystrickej univerzity. Na výchovno-vzdelávacom programe sa budú žiaci základných škôl vo veku od deväť do pätnásť rokov stretávať do 15. júla. Jednotlivé témy, ktoré budú primerané veku detí, spracovali vysokoškolskí učitelia jednotlivých fakúlt. Sú zamerané na rastlinnú a živočíšnu ríšu, medzinárodný obchod, informačno-komunikačné technológie a pohybové aktivity, ktoré spestrí športová olympiáda.

Okrem zmysluplného využitia voľného prázdninového času je poslaním Detskej univerzity tiež podpora záujmu detí o nadobudnutie vedomostí a zvýšenie záujmu o štúdium na vysokej škole, ako aj priblížiť školákom pútavou formou poznatky, motivovať ich k spoznávaniu nových vecí a nasmerovať ich pozornosť na zaujímavé otázky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Detská univerzita #Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici