Hlavné mesto skontroluje stav verejného osvetlenia

Hlavné mesto Bratislava v najbližších týždňoch skontroluje verejné osvetlenie v uliciach mesta. Na analýzu stavu mestského osvetlenie si mesto najalo firmu, štúdia bude slúžiť ako podklad pri verejnom obstarávaní na dodávateľa mestského osvetlenia. Súčasnému dodávateľovi, spoločnosti Siemens, totiž koncom tohto roka vyprší zmluva. Preverenie stavu mestského osvetlenia bude stáť 105-tisíc eur bez DPH, kontrola potrvá do júla.

30.05.2016 14:07
debata

Analýza stavu mestského osvetlenia bude bratislavskej radnici slúžiť ako podklad na zadanie pre verejné obstarávanie na nového dodávateľa verejného osvetlenia. Hlavné mesto totiž musí po 20 rokoch hľadať nového dodávateľa verejného osvetlenia, firme Siemens na konci roka vyprší zmluva s mestom.

Ako vysvetlila Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu, mesto začalo s prípravou verejného obstarávania už začiatkom tohto roka. „Keďže ide o rozsiahly projekt, ktorého súčasťou je okrem zabezpečovania samotného svietenia aj rekonštrukcia a modernizácia prostriedkov verejného osvetlenia, mesto si na posúdenie súčasného stavu objednalo analýzu u svojho zmluvného partnera – spoločnosti Deloitte,“ priblížila Kohútiková kroky bratislavskej radnice.

Zmluvný partner má preskúmať stav dokumentácie, prevádzkového modelu, skontrolovať technický stav osvetlenia a predložiť analýzu technických a kvalitatívnych požiadaviek. Cena za kontrolu stavu mestského osvetlenie sa vyšplhá až na 105-tisíc eur bez DPH, podľa mesta je to konečná suma, do ktorej sú zarátané už všetky náklady spoločnosti Deloitte spojené s projektom.

O tom, ako bude mesto pokračovať v zabezpečovaní mestského osvetlenia aj po vypršaní zmluvy so Siemensom, sa vo štvrtok (26. mája) na rokovaní zastupiteľstva zaujímali aj bratislavskí mestskí poslanci. Prijali uznesenie, v ktorom žiadajú primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, aby informoval poslancov, v akom štádiu sa nachádza verejné obstarávanie na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia. Primátor má tiež poslancom predložiť informáciu o tom, či je možné, aby verejné osvetlenie prevádzkovalo priamo mesto či mestské časti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #osvetlenie