Slnovrat na Dunaji ponúkne viac ako 40 podujatí

Vyše štyridsať podujatí na Dunaji, od Devína po Štúrovo vrátane Malého Dunaja, bude v júni súčasťou podujatia Slnovrat na Dunaji. Organizátori pripravili plavby loďou, splavy, športové súťaže, programy pre deti, kultúrne akcie i environmentálne podujatia.

31.05.2016 14:28
voda, dunaj, konár, rieka Foto: ,
Akcie spojené s Dunajom odštartujú začiatkom júna a pokračovať budú až do prvého júlového víkendu.
debata

Otvorené budú dvere lodeníc a prístavov, výstavy i premietanie a poznávanie prírodného bohatstva tohto územia. Ako za organizátorov informoval Juraj Čorba, do prvého ročníka sa zapojí vyše štyridsať organizátorov podujatí. Slnovrat na Dunaji odštartuje začiatkom júna a pokračovať bude až do prvého júlového víkendu.

V rámci Slnovratu na Dunaji oslávia svoj sviatok aj deti. Deň detí na Malom Dunaji bude v sobotu 4. júna v obci Zálesie. Pri Malodunajskej ulici v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa zas bude v tento deň akcia s názvom Člnkovanie vo Vrakuni.

Na sobotu 18. júna pripravili organizátori splav Dunaja, štart bude v Bratislave. V tento deň sa uskutoční aj 3. kolo Majstrovstiev Slovenska turistických člnov na ľavom brehu Dunaja v obci Hamuliakovo. V polovici júna sa bude konať aj Veľká cena Komárna v rýchlostnej kanoistike.

V nedeľu 19. júna pripravujú pre deti akciu Rozprávky na Dunaji, začiatok je o 16:00 na Tyršovom nábreží pri detskom ihrisku v Bratislave. Koncom júna bude v Dome kultúry v Štúrove hudobný večer s názvom Voda, čo nás spája. Deň environmentálnych aktivít bude v piatok 24. júna, pripravujú ho v areáli základnej školy a vodného mlyna v Kolárove.

Podrobný program Slnovratu na Dunaji nájdete na jeho webovej stránke.

Slnovrat na Dunaji je iniciatívou Stredoeurópskej nadácie v rámci nadačného programu Dunajský fond.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Dunaj