Banskobystrická Radnica vystavuje európske architektonické skvosty

Fotografie európskych architektonických skvostov fotografa a architekta Rastislava Beru môžete obdivovať v Radnici na Námestí SNP v Banskej Bystrici do 12. júna 2016.

02.06.2016 16:02
Rastislav Bero, Betlenov dom Foto:
Rastislav Bero: Betlenov dom v Banskej Bystrici.
debata

Tvar, rytmus a kontrapunkt je názov tejto rozsahom neveľkej, ale duchovným posolstvom prenikavej výstavy. Je to pastva pre oči, autor však prináša aj zamyslenia nad tým, kto nás poslal na túto zem a nadmieru obohatil talentom.

Tento talent majú nielen architekti a inžinieri, ktorí pompézne diela vystavali, má ho aj autor, ktorý má vycibrený zmysel pre detail a z veľkých, vysokých rozľahlých chrámov či budov, dokáže fotografiou predstaviť divákovi to najpodstatnejšie.

Rastislav Bero: Interiér budovy Alianz v... Foto: Rastislav Bero
Rastislav Bero, Alianz v Bratislave Rastislav Bero: Interiér budovy Alianz v Bratislave.

Praha ako matka miest na fotografiách Rastislava Beru dominuje, ale sú tam aj diela z Banskej Bystrice, kde autor žije a tvorí. Výstava prezentuje architektúru od dávnych storočí až po dnešok. Popri dokonalom prevedení a zhmotnení pompéznych diel, sa autor s úctou hlboko zamýšľa, odkiaľ prichádza tá úžasná sila pretavená do gigantických rozmerov.

Fotograf Rastislav Bero je šťúply pán, ktorý sa narodil 7. júna v roku 1935 v Brezne a po Banskej Bystrici kde žije, sa prechádza ráznym, pomalým, ale rozhodným krokom. Všíma si každý detail mesta, nastaví mu správnu optiku, ktorá mu umožní prezentovať aj diela vystavené v Radnici do 12. júna 2016.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografia #architektúra #Rastislav Bero