Trnavčanov rozhorčil prípad malého Adamka s podliatinou na tvári

Stará mama malého, deväťmesačného Adamka zverejnila v utorok na sociálnej sieti fotografiu tváre vnúčika s červenými a fialovými stopami na polovici tváre. Chlapčekovi spôsobila modriny podľa jej slov jedna z učiteliek v súkromných detských jasliach v Trnave.

08.06.2016 10:14 , aktualizované: 19:23
debata (82)

Otec Adamka Marián neskôr zverejnil na facebooku fotografiu s otlačkami zubov na synčekovej ruke s tým, že podľa polície nejde o detské pohryzenie.

Stopy na detskom telíčku si mama Veronika všimla potom, ako si v utorok poobede vyzdvihla Adamka z jasiel.

Situáciu opisuje otec dieťaťa. "Adamkov plač počula Veronika už z ulice, kam smerujú okná jasiel. Na prvé zazvonenie jej nik neotváral, až na druhé. Keď poň prišla hore, sedel sám na zemi a strašne plakal. Keď sa spýtala učiteľky, prečo plače, iba mykla plecami,“ hovorí Adamkov otec. Veronika tam so synom sedela asi 20 minút, než sa jej ho podarilo ako tak utíšiť. "Všimla si otlačky zubov na ručičke. Keď vyšla von pred bránu, Adam sa už upokojil a chytil normálnu farbu. Vtedy zbadala, že má na tváričke modriny,“ dodal. Šokovaná Veronika s ním bežala rovno na pohotovosť a na políciu.

Jasle sú v stredu zatvorené. Ich vedenie vydalo stanovisko na facebookovej stránke. „Zo zraneniami Adamka naše zariadenie ani naši zamestnanci nemajú nič spoločné. Všetky publikované informácie sú nepodložené výmysly a dištancujeme sa od nich.“

Prípadom sa zaoberá polícia. „Vyšetrovateľ kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci z prečinu ublíženia na zdraví na chránenej osobe závažnejším spôsobom konania v štádiu pokusu,“ povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

„Deti ráno prijíma do jasličiek zdravotná sestra. Ak by zbadala nejaké očividné zranenia, hneď sa na to pýta. Tie skryté môže personál odhaliť počas dňa, napríklad pri prebaľovaní detí. Podľa toho, o aké zranenia ide, vyhodnotia situáciu. Rodičov kontaktujú hneď alebo im o tom povedia, keď si prídu po dieťa,“ popísal Stanislav Hric, ktorý je riaditeľom súkromných detských jaslí v inej časti Trnavy s tým, že rodičia na takéto prípady často upozornia sami.

O deti v škôlke v Košiciach sa starala opitá riaditeľka

V materskej škole v Košiciach sa o deti starala opitá riaditeľka. Informáciu zverejnil spravodajský portál tvnoviny.sk. Riaditeľka podstúpila dychovú skúšku, ktorá podozrenia rodičov potvrdila, namerali jej dve promile alkoholu v krvi. Rodičia detí tvrdia, že sa to nestalo po prvýkrát.

© Autorské práva vyhradené

82 debata chyba
Viac na túto tému: #jasle #dieťa #podliatina