Mestské časti Bratislavy dostanú po 60-tisíc eur na opravu ciest

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) dá Regionálnym cestám Bratislava a.s. dotáciu 1 020 000 eur na opravu miestnych ciest v správe mestských častí Bratislavy.

10.06.2016 15:14
debata (4)

Na zasadnutí bratislavského krajského zastupiteľstva to schválili poslanci BSK. „Každá jedna bratislavská mestská časť dostane dotáciu 60-tisíc eur. Pre sedemnásť častí to znamená, že každá, aj tá najmenšia, aj tá, ktorá je v nútenej správe, bude mať opravené cesty, ktoré sú v správe mestských častí,“ povedala dnes po hlasovaní poslancov podpredsedníčka BSK Alžbeta Ožlvaldová s tým, že cesty tretej a štvrtej triedy musia opraviť do konca tohto roka.

Ako ďalej spomenula, Regionálne cesty Bratislava a.s., ktoré patria pod BSK, dostanú dotáciu, pochodia všetky mestské časti a tam im vedenie samosprávy ukáže, ktoré úseky treba opraviť. Počas diskusie poslancov primátor Bratislavy a krajský poslanec Ivo Nesrovnal podotkol, že sa týmto krokom skončilo strategické partnerstvo medzi krajom a mestom.

„Už to nie je partnerstvo mesta a kraja, neinvestuje sa do ciest druhej triedy. Ale je to vec BSK, ktorý sa dohodol s mestskými časťami. Som rád, že peniaze investujú na územie mesta, Bratislava to potrebuje. Kraj sa odhlásil zo strategického partnerstva a Bratislava zas ostala so svojimi problémami sama,“ ukončil Nesrovnal. „Myslím si, že to nie je koniec strategického partnerstva,“ reagovala Ožvaldová a pripomenula, že primátora na regionálne združenie starostov volali.

Pomerný podiel finančných prostriedkov v prospech jednotlivých mestských častí k výške poskytnutej dotácie je výsledkom všeobecného konsenzu starostov všetkých mestských častí Hlavného mesta SR Bratislavy.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dotácia #mestské časti #oprava ciest