Pre figurínu pred Dómom. sv Martina v Bratislave prerušili omšu

Polícia v Bratislave prerušila omšu v Dóme svätého Martina. Veriacich vyzvala, aby kostol opustili. Dôvodom bola nájdená maketa ženy so samopalom, ktorú niekto umiestnil pri vchode bratislavskej katedrály.

12.06.2016 19:10
debata (65)
zväčšiť Vyšetrovateľ začal pre figurínu v čiernom odeve... Foto: KR PZ v Bratislave
figurina, bratislava, dom sv. martina Vyšetrovateľ začal pre figurínu v čiernom odeve s maketou zbrane trestné stíhanie za obmedzovanie slobody vyznania

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave začal pre figurínu v čiernom odeve s maketou zbrane trestné stíhanie za obmedzovanie slobody vyznania. Ako ďalej informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, polícia zároveň vyzýva verejnosť, aby v prípade, že má informácie o osobe, ktorá pred Dóm sv. Martina figurínu umiestnila alebo o samotnom skutku, kontaktovala políciu na čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Polícia prijala oznámenie o figuríne krátko pred 9:15. Na miesto ihneď vyrazili policajné hliadky. Spolu s nimi prišiel pred Dóm sv. Martina aj pyrotechnik a policajt so psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, ktorí prítomnosť výbušniny ani iných podozrivých predmetov nepotvrdili.

Keďže došlo k prerušeniu nedeľnej omše, na miesto prišiel bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Veriacich požiadal o zachovanie pokoja a udelil im dišpenz od účasti na bohoslužbe, ktorá nemohla pokračovať. Jej dokončenie následne umožnili v kaplnke seminára svätých Cyrila a Metoda v Bratislave, kam boli presunuté aj ďalšie dve omše.

„Je to poľutovaniahodné gesto. Dúfame, že polícia identifikuje jeho autorov. Treba však zachovať pokoj. Aj takéto situácie nám pripomínajú aké dôležité je usilovať sa o pokojné spolunažívanie a prejavovať úctu. Opačné spôsoby nemôžu byť našimi spôsobmi; naopak, naše správanie im má byť protiváhou,“ povedal bratislavský arcibiskup

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Dóm sv. Martina