V Petržalke by mohlo byť nové divadlo

V bratislavskej mestskej časti Petržalka by mohlo byť v budúcnosti nové divadlo. Ako ďalej uviedla Michaela Platznerová z petržalského miestneho úradu, zámer postaviť divadlo za svoje peniaze starostovi Petržalky Vladimírovi Bajanovi predstavil tanečník, choreograf a režisér Ján Ďurovčík.

23.06.2016 11:10
debata (28)

Starosta dal návrh, že divadlo by mohli postaviť neďaleko kostola Sv. Rodiny, blízko Chorvátskeho ramena. „Územný plán tu dovoľuje budovať občiansku vybavenosť nadmestského významu," komentoval výber pozemku starosta s tým, že na tomto mieste by sa mu divadlo pozdávalo viac ako obchody alebo služby. Týmto návrhom sa budú zaoberať petržalskí miestni poslanci na júnovom zasadnutí zastupiteľstva. Miestna rada zastupiteľstvu odporučila prenájom pozemkov pre divadlo Jána Ďurovčíka schváliť.

Podľa Platznerovej niektorí poslanci vyjadrili obavy, aby sa vzácny priestor nestal miestom architektonicky nevhodnej budovy či nedostatku parkovacích miest, iným chýbal rozpracovanejší projekt či finančný zámer. Padol aj návrh, že by mestská časť mala počkať na územný plán zóny, ktorý by malo uskutočniť Hlavné mesto SR Bratislava. To však ešte môže trvať niekoľko rokov. Medzi návrhmi bolo aj to, aby mestská časť radšej počkala na divadlo LUDUS, ktoré by do dvoch rokov mohlo prísť do petržalského Domu kultúry Lúky.

„Je prirodzené, že pri tak významnej investícii na tak atraktívnom mieste si chce mestská časť nechať vplyv na jej konečnú podobu či celkový charakter a zároveň si zadefinovať podmienky, za ktorých celý projekt bude podporovať,“ konštatoval prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik a požiadal poslancov, aby mu doručili konkrétne požiadavky či návrhy, ktoré zapracujú do materiálu na zastupiteľstvo.

„Ide o strategickú investíciu, ktorá môže priniesť Petržalke pridanú hodnotu,“ komentoval zámer prvý zástupca petržalského starostu Ján Bučan.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #divadlo #Ján Ďurovčík