Muž z košického kúpaliska neplánoval ohroziť ostatných

V pondelok popoludní na podnet personálu kúpaliska polícia preverovala podozrenia súvisiace s osobou, ktorú neskôr zadržali na košickom letisku pred odletom do Veľkej Británie.

26.07.2016 17:22
debata (32)

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, personál polícii oznámil podozrivé správanie – fotenie na kúpalisku, ruksak. Polícia ihneď začala preverovať informácie o osobe, jej pohybe a pobyte. Kúpalisko evakuovala a vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku areálu.

Previerky nepotvrdili, že by osoba plánovala alebo chcela nejakým spôsobom ohroziť životy, zdravie alebo majetok občanov. „Preto môžeme verejnosť uistiť, že priestory kúpaliska nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko,“ dodal Slivka.

Išlo o 36-ročného muža sýrskeho pôvodu s platným cestovným dokladom Veľkej Británie, ktorý v pondelok cestoval z Ukrajiny na Slovensko a mal v pláne odletieť z Košíc do Bristolu. Muža po zadržaní umiestnili do cely policajného zaistenia.

V utorok ráno zadržaný pri kontrole napadol policajta, ktorému spôsobil zranenie tváre, za čo už čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa. Bude sa rozhodovať o ďalšom postupe, teda či bude podaný podnet na jeho väzobné stíhanie alebo bude stíhaný na slobode.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #kúpalisko