V Petržalke poškodili stromy, pozemok je mestský

Pri zjazde z Panónskej cesty na Einsteinovu ulicu v bratislavskej mestskej časti Petržalka sú poškodené ihličnaté stromy. Fotografia, ktorú na sociálnej sieti zverejnil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ukazuje, že na stromoch niekto spílil väčšiu časť ich korún.

28.07.2016 07:24
debata (1)

Bratislavský magistrát na to upozornili viacerí občania, situáciu mesto začalo preverovať. Ako v stredu uviedla hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, pozemok, na ktorom stromy orezali, je mestský.

„V tomto smere teda môžeme podniknúť aj právne kroky a chceme podať trestné oznámenie. Naši odborníci z oddelenia životného prostredia poškodené dreviny obhliadnu,“ doplnila hovorkyňa s tým, že ak by na obhliadke zistili, že dreviny sú trvalo poškodené, magistrát to bude riešiť aj s Inšpekciou životného prostredia.

Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala je poškodenie stromov prejav ignorantstva a nekultúrnosti. „Takýto hanebný čin jednoznačne odsudzujem. Do zelene v meste totiž investujeme nielen veľa finančných prostriedkov, ale aj úsilia a energie na to, aby sme ju chránili, obnovovali a rozširovali a preto nič podobné jednoducho tolerovať nebudem,“ poznamenal.

Richard Nemec z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu informoval, že stromy boli výrazne poškodené a orezané vo výške približne 130 centimetrov už začiatkom roka. "Po zistení značného poškodenia a ničenia drevín sme vec 1. februára odstúpili na prešetrenie príslušnému Okresnému úradu Bratislava, Odboru starostlivosti o životné prostredie,“ ukončil Nemec.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka